Dagens namn: Uno
arrow Tina Nordström tipsar: Ta vara på örterna
arrow DEBATT Debattören: Stor del av avfallet är oöppnade förpackningar
arrow De enorma mängder mat som slängs har förödandet effekter på klimatet. Bara i Sverige handlar det om 917 000 ton matavfall i soporna från hushållen.
arrow Närmare åtta av tio svenskar får dåligt samvete när de slänger mat. Här ger Josefin Fridstrand sina sex bästa tips på hur du minskar ditt matsvinn.
arrow Inför internationella matsvinnsdagen har vi frågat tre matprofiler om svinnet – och vad de själva gör åt det.
arrow ”Som konsument kan man göra enorm skillnad bara genom att välja vad man har på tallriken”, säger miljöforskaren Victoria Voss Bignet.
arrow Varje vecka räddar 17-årige Mickaëls organisation 1,5 ton mat från att slängas.
arrow Barnfamiljer har ångest över maten de slänger men vet inte vad de ska göra för att ändra sina vanor, visar en ny…
arrow Vill locka kunder med 50 procents rabatt
arrow Flera profiler vill bli ansiktet utåt för Paolo Robertos matmärke – men de får kalla handen av bolaget bakom produkterna.
arrow Flera butiker rensar hyllorna på Paolo Robertos matvaror efter sexköpsskandalen.
arrow Aftonbladets matskribent testar populära middagskassar
arrow Fräscha salladen från Årstidernas matkasse är både lättlagad och smakar gott.
arrow Enkelt och mättande utan lull lull.
arrow Kyckling med ratatouille och oregano från ICA:s klimatsmarta matkasse.
arrow När skolan skulle slänga överbliven lunch såg Tsegai chansen att hjälpa hemlösa.
arrow Forskaren Helén Williams om förpackningarnas fördelar
arrow Sverige har världens överlägset bästa unga matlagare. För tredje gången i rad sopade Juniorkocklandslaget hem Culinary…
arrow ”Folk hade hamstrat allt mjöl i affären så jag fick skarva med majsmjöl. Funkade det också.
arrow ”Servera fläsksidan med smörkokt broccoli, ugnsrostad potatis som du mosar till lite och lägger i fettet från fläsksidan…
abplus Omkring 750 000 ton(!) potatis riskerar att kasseras i Belgien. Nu uppmanar branschorganisationen Belgapom invånarna att…
arrow Klimatsmart och gott i en plåtburk – konserver är nya trenden.
arrow Restauranglabbet tipsar. Hjälper vårdens hjältar och ger samtidigt kockar fler arbetstillfällen
clock 30 min
arrow Låt burktomaterna rädda ditt gamla bröd.
clock 45 min
arrow Hummus måste man ju bara göra. Varför inte på svenska gula ärtor, det blir nästan godast.
arrow ”Vi behöver inte nya produkter, vi behöver nya vanor”
<
1
2
3
4
5
...
8
>