Aftonbladet

Dagens namn: Uno

Hans nyfödda tvillingar dödades – blev bara fyra dagar

Bomb träffades deras bostad mitt i Gaza

Publicerad 10.43

Mitt i den mörkaste mardrömmen kom ljuset tillbaka – för en stund:

Aysal och hennes tvillingbror Aser.

Samtidigt som pappa Mohammed registrerade födseln dödades tvillingarna i ett flyganfall – de blev bara fyra dagar gamla.

Följ ämnen
Israel
Gaza

Den lilla familjen var från norra Gaza, men hade tvingats söka sig skydd söderut, bort från Israels anfall, skriver lokala medier.

Här bodde de i ett hus i Deir al-Balah, i centrala Gaza.

Tvillingarna föddes den tionde augusti med kejsarsnitt.

Registrerade födseln

Mohammed Abu al-Qumsans fru, farmaceuten Joumana Arafa, delade familjelyckan med vänner på Facebook, skriver brittiska Sky News.

Under tisdagsmorgonen begav sig den nyblivne tvillingpappan i väg till de lokala myndigheterna för att få födseln registrerad.

Mohammed Abu al-Qumsan fick veta att en bomb träffat familjens hus.

När han var där ringde hans grannar och meddelade att familjens tillfälliga hem blivit bombat.

– Jag vet inte vad som hände. Jag fick berättat för mig att det var en bomb som träffade huset. Min fru, mina barn och min svärmor dog, säger Mohammed Abu al-Qumsan.

– Min fru var fortfarande trött efter kejsarsnittet och kunde inte gå.

När Mohammed Abu al-Qumsan var hos myndigheterna för att registrera födseln dödades de fyra dagar gamla tvillingarna, hans fru och svärmor.

En video visar den förtvivlade pappan bli tröstad. På en bild från al-Aqsa Martyr-sjukhusets bårhus håller han hårt i födelsebevisen samtidigt som tårarna inte går att stoppa.

Lämnade Gaza stad

Mohammed Abu al-Qumsans gråt blir allt tystare och han ser ut att vara nära att svimma. Två andra män tvingas hålla honom på fötter.

Han och hans hustru hade följt uppmaningarna om evakuering av Gaza stad i början av kriget, de sökte skydd i mitten av territoriet – precis som armén sagt, skriver AP.

Mohammed Abu al-Qumsan får tröst av männen omkring honom.

Skyller på Hamas

Israels militär har ännu inte kommenterat anfallet.

Landet säger sig försöka undvika att skada civila och skyller dödsfall på Hamas operationer i tättbebyggda bostadsområden, att attacker ibland kommer från bostäder och skolor.

Men under det tio månader som kriget pågått har Israels intensiva bombande av det isolerade lilla området raderat ut hela släkter. Det har lämnat föräldrar utan barn och barn utan föräldrar, bröder och systrar.

Mohammed Abu al-Qumsan sörjer sin familj.

Några av de som är de enda överlevande i familjen är så unga att de inte kommer att minnas vad de förlorat.

Som lilla Reem Abu Hayyah, bara tre månader gammal. Hon är den enda i familjen som överlevde ett flyganfall på Gazaremsa sent under måndagen, skriver Daily Mail.

Attacker mot skolor

Hamas hävdar att minst 39 929 palestinier har dödats och 92 240 har sårats under kriget mot Israel. 32 uppges ha dödats under de senaste 24 timmarna.

I helgen dödades minst 80 människor och 50 skadades i ett anfall mot ett skolkomplex, enligt palestinska myndigheter.

Enligt Israel var området under Hamas kontroll.

Gaza har bombats av Israel sedan sjunde oktober efter att Hamas stormade in i södra Israel och dödade 1 200 personer. 250 personer togs som gisslan, hittills har 116 av dem släppts.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln