Aftonbladet

Dagens namn: Uno

Döda i utbränd bil var britter

Uppdaterad 15.02 | Publicerad 13.01

Den 14 juli hittades en utbränd bil i Malmö och i den två döda personer.

Nu meddelar Åklagarmyndigheten att det rör sig om de två brittiska medborgarna som tidigare anmälts försvunna.

Söndagen den 14 juli hittar polisen en utbränd bil i Malmö. Där hittas två kroppar. Enligt uppgifter till Aftonbladet finns tecken på att de två bragts om livet.

Bara timmar innan bilen hittas i Malmö hade den hyrts från Kastrups flygplats av två britter, Farooq Abdulrazak, 37 och Juan Cifuentes, 33. På måndagen blir de två anmälda försvunna av sina släktingar.

Sedan dess har polisen utrett händelsen som dubbelmord.

I dag meddelade Åklagarmyndigheten att de två döda identifierats. Man bekräftar att det rör sig om de två brittiska medborgarna.

– Ja. De personerna som hyrt den danskregistrerade hyrbilen är de som bekräftat avlidna, säger senior åklagare Magnus Pettersson till Aftonbladet.

Om de två personerna bragts om livet innan bilen började brinna vill han inte kommentera. Vad motivet kan tänkas vara vill han inte heller gå in på.

– Vi tittar på vad som hänt på platsen och varför de båda britterna befunnit sig i Sverige och vad som har hänt efter det att de, enligt vår uppfattning, blivit mördade. Och vad det arbetet kommer leda fram till vet jag inte i dag, säger han.

De dödas anhöriga i Storbritannien har underrättats och utredningen fortsätter med förhör, tekniska utredningar, insamling och analys av bevisning, skriver man i pressmeddelandet.

Ingen har gripits eller delgivits misstanke. Men ett samarbete pågår med brittisk polis.

– Vi samarbetar i alla frågor. Det pågår en förundersökning hos oss som gäller mord och det pågår en motsvarande förundersökning i Storbritannien och vi har ett nära och gott samarbete.

Är Interpol eller Europol inkopplade?

– Det ligger i sakens natur att när vi samarbetar över gränserna tar vi hjälp av de samarbetsorgan som finns på polisiär- och åklagarnivå. Så ett antal europeiska eller gemensamma aktörer är en del i detta, säger Magnus Pettersson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet figurerade även tredje person tidigt i utredningen. En man i 35-årsåldern som haft nära kontakt med framför allt Abdulrazak. Sydsvenskan har rapporterat att tre män synts i den hyrda bilen, när den körde över Öresundsbron. Om 35-åringen var med i bilen är oklart.

Läs mer här.

Följ ämnen i artikeln