Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Orvar

Gömslet vid Trumps golfbana: Känt av paparazzis

Tina Magnergård Bjers/TT

Publicerad 2024-09-17 12.00

En utredare undersöker den plats utanför golfbanan Trump International i Florida där en man, som misstänks ha velat döda Republikanernas presidentkandidat Donald Trump, gömde sig.

Det buskage nära sjätte hålet på golfklubben Trump International, där livvaktsstyrkan Secret Service i söndags siktade en gevärspipa, är ett känt gömställe för fotografer, enligt medier.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump klarade sig oskadd och mannen med vapnet greps.

Positionen, som ligger utanför golfbanans inhägnad i West Palm Beach i Florida, har varit känd i åratal av fotografer som vill ta bild på expresidenten och andra högdjur, rapporterar Fox News.

Ändå kunde den gripna 58-åringen befinna sig på platsen i tolv timmar med sitt vapen och annan utrustning, enligt uppgifter från FBI som undersökt mannens telefon.

Kvällstidningen New York Post, vars fotografer tagit bilder från buskaget, skriver att Secret Service känt till positionen i åratal.

Det var i söndags som livvaktsskyddet lade märke till en gevärspipa som stack fram ur buskarna nära det sjätte hålet. Expresident Donald Trump var då närmare 400 meter bort. När polisstyrkan sköt mot platsen flydde en man därifrån i bil.

I gömslet hittades ett automatgevär av typen AK-47 med ett kikarsikte samt en kroppskamera. Där fanns också två ryggsäckar med keramiska plattor, som hade kunnat fungera som skottsäker väst, enligt nyhetsmedier.

Den misstänkte kunde senare gripas av polis efter spaning med helikopter och en biljakt på motorväg I-95.

ANNONS