Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dag, Daga

Gripne mannen i Florida kritiserade Trump

TT

Uppdaterad 05.45 | Publicerad 02.52

Polis har spärrat av vägen utanför Trumps golfbana i West Palm Beach, Florida.

En 58-årig byggnadsarbetare skriven i Hawaii som flera gånger gripits för brott – och uttryckt sig kritiskt om Donald Trump.

Det är några av de uppgifter som hittills blivit kända om den man som greps efter ett misstänkt mordförsök på Republikanernas presidentkandidat.

Händelsen ägde rum vid Trumps golfklubb i West Palm Beach, Florida på söndagen. Det som framkommit om den gripne bygger på källuppgifter som CNN och flera andra amerikanska medier tagit del av.

På sociala medier-konton som kopplas till mannen framgår det att han har ett starkt engagemang för Ukraina och att han till synes varit inblandad i att få utländska soldater in i landet för att slåss mot de ryska trupperna. Enligt BBC ska han dessutom själv ha gjort åtminstone en resa dit.

Negativ bild

I ett inlägg från april skriver han om Trump – som bland annat hotat med att skära i stödet till Kiev – och dennes politik i negativa ordalag genom att föreslå att ex-presidenten borde byta slogan till ”make Americans slaves again master”.

Han har också misstänkts för brott vid flera tillfällen sedan slutet av 1990-talet och framåt, däribland falska checkar, en smitningsolycka och för vapenbrott.

Tidigt på måndagsmorgonen publicerar Reuters bilder som visar poliser på plats vid en av mannens tidigare bostäder i delstaten North Carolina.

Trump ute på golfrunda

58-åringens son beskriver honom för CNN som en ”kärleksfull och omtänksam far” och fortsätter:

– Jag vet inte vad som hände i Florida och jag hoppas att detta bara är något som förstorats upp, för av det lilla jag har hört låter det inte som den man jag känner.

Trump var ute och spelade golf när anställda vid säkerhetstjänsten Secret service lade märke till att en gevärspipa stack fram ur ett buskage några hundra meter från presidentkandidaten. På platsen hittades ett automatgevär av typen AK-47 med ett kikarsikte samt en kamera. I samband med upptäckten avfyrades skott men det är oklart om den gripne själv avfyrade något vapen. Klart står att han frihetsberövades efter att ha flytt i bil.

ANNONS