Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Den misstänkte väntade tolv timmar vid golfbanan

TT

Publicerad 2024-09-16 23.06

Den misstänkte gärningsmannen befann sig invid golfbanan i West Palm Beach i tolv timmar inför expresidentens golfrunda innan han upptäcktes av Secret service.

Det framkommer när polis och åklagare ger fler detaljer om söndagens troliga mordförsök på Republikanernas presidentkandidat Donald Trump.

Polis, åklagare och Secret service höll en intensiv presskonferens sent på måndagen i West Palm Beach om det troliga mordförsöket på expresident Donald Trump. Den federala polisen FBI:s representant Jeffrie Veltri konstaterade att åtal väntar och att man därför inte kan berätta om alla detaljer.

Han slog också fast att den gripne mannen inte avfyrade några skott, vare sig mot livvakterna eller i riktning mot expresidenten Trump.

FBI-agenten sade sedan att sju vittnen – vänner och tidigare arbetskamrater – har förhörts.

Väntade länge

Samtidigt framkom uppgifter från FBI att den anklagade mannens mobiltelefon visat att han troligen befann sig invid golfanläggningen i tolv timmar innan livvakterna upptäckte hans vapen.

Veltri sade också att det inte fanns några ”upplysningar om att (den misstänkte gärningsmannen) agerade tillsammans med någon annan”.

FBI och Secret service fastslog att Trump aldrig befann sig i den misstänkte gärningsmannens skottlinje.

Presskonferensen styrdes av den lokale sheriffen Ric Bradshaw från West Palm Beachs polisdistrikt där Trumps golfbana ligger.

Inför ett stort pressuppbåd manade Bradshaw, som kommit att bli rikskänd efter den misstänkta mordkomplotten, journalisterna att ställa sina frågor lugnt och sansat.

Bra jobb

Med på presskonferensen var också livvaktsstyrkan Secret service tillförordnade chef Ronald Rowe, som konstaterade att hans medarbetare gjort ett bra jobb med att skydda den förre presidenten.

– Samarbetet med polisen i West Palm Beach har varit utmärkt, sade Rowe och konstaterade att Trumps golfrunda ”inte fanns med på Trumps officiella schema”.