Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Signe, Signhild

Obduktionsrapport: Alla gisslan hade skottskador

Mia Holmberg Karlsson/TT

Uppdaterad 14.06 | Publicerad 10.35

Anhöriga till Yoram Metzger, en av de sex gisslan som i veckan återbördades döda till Israel, sörjer under hans begravning i kibbutzen Nir Oz på torsdagen.

Samtliga sex döda gisslan som återbördades till Israel i veckan har skador som tyder på att de skjutits, enligt en första obduktionsrapport.

Det indikerar att de sannolikt dödats av sina kidnappare, rapporterar israeliska medier med hänvisning till rapportens slutsatser.

Kropparna hittades bakom en lönnvägg i en tunnel under Khan Yunis i början av veckan. Ytterligare fyra kroppar hittades nära gisslans kvarlevor, enligt Israels militär troligen extremister.

Hostages and Missing Families Forum, en organisation som samlar anhöriga till gisslan i Gaza, svarar på obduktionsrapporten med att mana till en omedelbar överenskommelse mellan Israel och terrorstämplade Hamas.

”Återförandet av de sex kropparna är ingen prestation; det är ett bevis på det kompletta misslyckandet med att nå ett avtal i tid, då sex gisslan som skulle ha återvänt i livet har återvänt i kistor”, säger de i ett uttalande.