Sverige vann svängigt OS-genrep

Kasper Ljungström/TT

Publicerad 2024-07-18 21.02

Hampus Wanne blev målbäst med sina sex mål när Sverige vann OS-genrepet mot Egypten.

Nio dagar till OS-premiär.

Då vann Sverige det sista genrepet mot Egypten med 32–26, efter en vändning i den andra halvleken.

När Sveriges herrlandslag i handboll mötte Egypten bakom stängda dörrar i onsdags slutade det oavgjort. Men när lagen drabbade samman två dagar senare i Eskilstuna var Sverige snäppet vassare. Sverige vände underläge till seger i den andra halvleken, och vann OS-genrepet.

I halvtid var Sverige i förarsätet, och ledde med två mål. Men i den andra halvleken skulle Egypten både komma ikapp och gå förbi tidigt.

Sverige hade dock ett sista svar. Med knappa kvarten kvar skärptes försvarsspelet, och tempot höjdes. Glenn Solbergs landslag återtog sin ledning, och vann till slut med 32–26.

Därmed vann Sverige sin sista landskamp innan OS-premiären mot Tyskland om nio dagar. Trots det gav Felix Claar inte insatsen mer än godkänt.

– Alltså, det är en okej insats. En godkänd insats, inte så jättemycket mer än så. Det är en landskamp mot Egypten som är en bra nation, och vi vinner till slut med ett par bollar. Så, en okej insats, säger Claar i Max sändning.

OS-handbollen pågår mellan 25 juli och 11 augusti.