Elfsborg med ny kross i kvalet

Clara Nyblom/TT

Uppdaterad 21.02 | Publicerad 20.00

Johan Larsson fick sina första spelminuter sedan Elfsborgs tränarskifte i matchen mot Pafos. Arkivbild.

Elfsborg är klart för Europa Leagues andra kvalomgång efter ännu en seger mot cypriotiska Pafos.

Återigen stod Boråsklubben för en storseger.

Kvällens resultat skrevs till 5–2 till bortalaget. Över både mötena vann Elfsborg med 8–2, sedan de tog en 3–0-seger hemma på Borås arena.

Precis som i första mötet åkte Pafos på ett rött kort, den här gången redan i 14:e minuten, när João Correia sparkade en liggandes Arbër Zeneli.

Elfsborg kunde kort därpå ta ledningen genom Timothy Oumas panna, innan hemmalaget vände till 2–1 under första halvleken, bland annat efter ett dråpligt självmål av Sebastian Holmén.

Direkt i andra halvlek stod Elfsborg för en snabb vändning och släckte hoppet för cyprioterna. Målen gjorde Michael Baidoo och Andri Baldursson.

Elfsborg ville inte stanna där, utan utökade vid två tillfällen genom inhopparen Jalal Abdulais snygga chip och Arbër Zenelis avslutande 5–2-mål.

I matchen fick också Johan Larsson sin första speltid sedan Oscar Hiljemark tog över som tränare för Boråsklubben.

Svenske Muamer Tankovic, som spelar i Pafos, byttes ut med halvtimmen kvar att spela, efter att ha gjort en assist i matchen.

Elfsborg ställs i Europa Leagues andra kvalomgång mot moldaviska Sheriff Tiraspol, som slog ut Zira från Azerbajdzjan i den första kvalomgången.