Gottfridsson om sjukdomen: "Aldrig pigg"

Kasper Ljungström/TT

Publicerad 09.47

Jim Gottfridsson. Arkivbild.

Handbollsstjärnan Jim Gottfridsson har brutit näsan fyra gånger.

Något som medfört stora problem i vardagen.

– Jag somnar överallt, hela tiden, säger Gottfridsson i en dokumentär i SVT.

Jim Gottfridsson har åkt på skada efter skada under sin karriär, men allra värst har näsan drabbats. Handbollsstjärnan berättar för SVT i en dokumentär att han brutit näsan vid fyra tillfällen.

– Min näsa är inte rak ju, så jag får inte luft i ena näsborren, säger han i dokumentären.

Det har medfört sömnapné, och i sin tur drabbat hans nattsömn. Gottfridsson berättar att han har fått stora problem i vardagen, och är ständigt trött.

– När man ligger och lägger pussel med sonen så somnar jag till. Eller varje gång man läser en bok. Varje kväll. Alltså jag somnar överallt, hela tiden.

Men trots problemen i vardagen drar sig 31-åringen för att åtgärda problemet.

– Ska jag operera mig nu, då missar jag OS. Ska jag operera mig efter OS, då missar jag hela höstsäsongen. Man tar sig inte tiden till alla de här skavankerna man har.

I nuläget är Gottfridsson med landslaget och förbereder sig för OS. Men att spela med småskavanker här och var är inget nytt för ”Gotte”.

– När jag har ont, så spelar jag ändå. Alltså jag spelar alltid. Man har spelat när man är sjuk, när man har feber har jag också spelat. Och där vet jag att du (tittar på frun Magdalena) blir väldigt sur på mig, säger Gottfridsson och skrattar.

OS-turneringen i handboll börjar 25 juli och håller på till 11 augusti.