Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Fatima, Leila

Okända marionettkontot bakom tonåringarnas dåd: ”Döda alla”

Aliaset förekommer i flera brott – polisen vet inte vem det är

Uppdaterad 21.33 | Publicerad 20.28

Tonårstrion döms för trippelmorden i Tullinge och Västberga.

Men uppdragsgivarna i toppen, ”Döda alla” och ”Anti horbarnen”, har aldrig kunnat gripas.

– Det är otillfredsställande att vi aldrig kunnat identifiera dem eftersom i alla fall aliaset ”Döda alla” förekommer vid ett stort antal olika andra brott, säger senior åklagare Helena Nordstrand.

Det är kvällen den 11 oktober då det plingar till i en Signalchatt.

Användaren ”Döda alla” skriver till den i dag 17 år gamle skytten:

”Gör dig redo.”

”100 procent e redo”, blir svaret.

Timmarna senare är en småbarnspappa död i Västberga.

Dygnet efter det har ytterligare två mördats, då två kvinnor i Tullinge.

När domen idag föll gällande de tre morden och de sju mordförsöken i Västberga och Tullinge ifjol stod det klart att tre tonåringar och en 22-årig man döms för dem.

”Kör vi med räven eller?”

Men vilka som faktiskt beställde skjutningarna har utredningen inte kunnat visa.

Att det finns personer högre upp i hierarkin som hållit i marionettrådarna är dock tydligt i den långa förundersökningen.

Chattar mellan de dömda tonåringarna och två alias, ”Döda alla” och ”Anti horbarnen”, visar hur de fått hjälp, pepp och order.

– Det är otillfredsställande att vi aldrig kunnat identifiera dem eftersom i alla fall aliaset ”Döda alla” förekommer vid ett stort antal olika andra brott, säger senior åklagare Helena Nordstrand.

Att det är de okända personerna som håller i trådarna blir även tydligt när den 15-årige anstiftaren i en chatt visar att han inte ens vet vilken sida i den pågående Foxtrotkonflikten han befinner sig på.

”Kör vi med räven eller?” frågar han bara dagar innan det första mordet.

Den 15-årige anstiftaren.

Ger kärleksråd och pepp

Den 15-årige anstiftaren verkar ha haft ett särskilt förhållande till personen bakom aliaset ”Anti horbarnen” som är den han främst haft kontakt med.

Han kallar honom bror, berättar hur han ser upp till honom och uttrycker tacksamhet över att han får lära sig mycket från ”Anti horbarnen”.



Även om personen eller personerna bakom aliaset är okänt bedömer polisen att det är någon som är äldre och mer erfaren än 15-åringen.

– Det är tydligt att han (den 15-årige anstiftaren) ser upp till honom och söker hans bekräftelse. Han kallar honom den pappa han aldrig har haft. Personen bakom ”Anti horbarnen” är någon form av idol som han söker livsråd och kärleksråd av, säger senior åklagare Helena Nordstrand.

Både före, under och efter brotten chattar ungdomarna både med ”Döda alla” och ”Anti horbarnen”.

”Fkn hell va glad ja e”

På morgonen, efter att 20-åriga Liza Britzelli och en 60-årig kvinna mördats i Tullinge skryter 15-åringen för ”Anti horbarnen”.

”Han tog 3 skallar o skadade en person på nästan exakt 26 timmar”.

”Minnnn klivare”

”Fkn hell va glad ja e”

Polisen tror att den 15-årige anstiftaren efter dådet smsade en oidentifierad person och stolt berättade att hans ”klivare”, den i dag 17 år gamle skytten, hade lyckats döda tre personer.

Aliaset ”Döda alla” anses enligt tingsrättens dom ha haft en viss organisatörsroll i trippelmorden.

15-åringen uttrycker rädsla för honom och för att han ska bli arg på honom om han gör fel.

”Förskräckligt att det är så”

Enligt ett PM från polisen kopplas aliaset ”Döda alla” till ett 15-tal olika brott förutom trippelmordet. Det är allt från sprängdåd och grova mordbränder till mord och mordförsök i flera olika städer.

I flera av ärendena anses han ha haft en direkt styrande roll.

Personen bakom aliaset tros vara knuten till Rawa Majids sida i Foxtrotkonflikten och befinna sig utomlands.

– Det är förskräckligt att det är på det sättet, att det sitter folk utomlands och beställer sådana här saker, och att det är svårt att komma åt. De befinner sig ofta i specifika länder som Sverige har ett dåligt utvecklat rättsligt samarbete med, säger Helena Nordstrand.

Polisen konstaterar i ett pm gällande ”Döda alla” att om personen eller personerna bakom aliaset blir känd så finns så mycket bevis i flera ärenden att den eller de skulle kunna lagföras i flera fall.

Följ ämnen i artikeln