Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sigrid, Siri

Uppgift: Säljchef för S-lotteriet var efterlyst

TT

Publicerad 2024-09-14 20.16

En telefonförsäljningschef i Barcelona inblandad i Socialdemokraternas lottförsäljning via Kombispel uppges vara efterlyst av svenska myndigheter. Arkivbild.

En av cheferna som lett arbetet med telefonförsäljning av Socialdemokraternas lotter från ett kontor i Barcelona är efterlyst av svenska myndigheter, enligt uppgifter till Expressen.

Mannen, som pekas ut som en av de säljansvariga, har vid flera tillfällen dömts och utretts för brott, enligt tidningen. Han uppges vara efterlyst eftersom han inte infunnit sig i Sverige för att avtjäna ett fängelsestraff.

Rickard Blom, vd för Effective Communication som driver verksamheten i Barcelona, säger till Expressen att mannens bakgrund var okänd för företaget när han anställdes för några år sedan. I efterhand har bolaget däremot fått reda på efterlysningen.

Det har stormat kring Kombispel, dotterbolag till socialdemokratiska A-lotterierna, sedan Dagens Nyheter i torsdags avslöjade att det bedrivits aggressiv telefonförsäljning och att äldre personer utnyttjats.

S uppmanade på fredagen medlemmar i Kombispels styrelse att avgå, vilket ett två SSU-ledamöter gjorde under lördagen, och vd:n har fått sparken. S kommenterar inte Expressens uppgifter om efterlysningen av försäljningschefen utan hänvisar till de tidigare åtgärderna.

ANNONS