Bröderna talar ut: Kommer förfölja mig

Publicerad 2013-05-12

Polisen trodde att de hjälpte sin bror Ariel Castro att kidnappa och hålla de tre kvinnorna fångar.

Men Pedro, 54, och Onil, 50, friades omgående från misstankarna.

Nu talar de ut i en exklusiv intervju med CNN:

– Det kommer att förfölja mig, säger den äldre av dem.

Några timmar innan Ariel Castro, 52, greps i Cleveland i måndags hade Amanda Berry, 27, Michelle Knight, 32, och Gina DeJesus, 23, räddats från hans hus.

I omkring tio år tros han ha hållit dem fångar efter att ha kidnappat dem, och han misstänks nu för flera fall av kidnappning och våldtäkt.

Bröderna tvingas gömma sig

Samtidigt som polisen tog Ariel, greps också hans två bröder misstänkta för medhjälp.

Nytagna bilder som polisen släppte på de tre bröderna spreds snabbt i media över hela världen, men misstankarna mot Pedro och Onil avskrevs efter ett par dagar.

I en exklusiv intervju med CNN berättar bröderna om hur folk kastat sten genom fönstren på deras hus och att de blivit hotade till livet.

Nu tvingas de – liksom andra familjemedlemmar - gömma sig på hemlig ort.

Pedro och Onil säger att de är glada att de kidnappade kvinnorna äntligen är fria och i säkerhet samtidigt som de våndas över att de inte märkte något under alla år.

En chock för vännerna

De oroar sig också för att folk - trots att de inte längre är misstänkta av polisen - alltid kommer tro att de spelat en roll i kidnappningsdramat.

– Absolut. Men folk som känner mig vet att Onil Castro inte är den personen och inte har något med det att göra. De skulle aldrig tro något sådant om mig, säger Onil till CNN och fortsätter:

– Jag var en väldigt omtyckt person, jag har aldrig haft några fiender. Det finns ingen anledning för någon att tro att jag skulle kunna göra något sådant. Det var en chock för mina vänner, de kunde inte tro att det var sant.

"Kommer förfölja mig"

Också Pedro säger att han aldrig skulle kunna göra något liknande det hans bror Ariel misstänks ha gjort.

– Om jag hade vetat att min bror höll på med det här... Jag skulle ha ringt polisen, för det är inte rätt, säger han i intervjun med CNN och fortsätter.

– Men ja, det här kommer att förfölja mig eftersom folk kommer att tro, ja, Pedro hade med det här att göra, men Pedro har inget med det här att göra. Om jag hade vetat hade jag anmält det, vare sig det är min bror eller inte.

Intervjun i sin helhet kommer att sändas på i morgon och CNN uppger att bröderna kommer att avslöja fler detaljer, bland annat om en konstig regel som Ariel krävde att de följde när de var hemma hos honom.