Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Alfhild, Alva

Polisen inför säkerhetszon i Eskilstuna

Uppdaterad 13.08 | Publicerad 11.16

Polisen har beslutat att införa en säkerhetszon i Eskilstuna.

Bakgrunden till beslutet är den senaste tidens våldsdåd.

Natten till onsdag den 4 september inför polisen en säkerhetszon i Eskilstuna, skriver polisen.

"En person har mördats och en annan skadats och polisen ser att det finns en pågående konflikt mellan kriminella grupperingar", står det i pressmeddelandet.

Bakgrunden till beslutet är alltså den senaste tidens våldsdåd. I fredags sköts en 35-årig man till döds vid sin bil. Dagen efter, knappt tolv timmar senare, besköts en man i ett trapphus.

Beslutet kommer att gälla två områden. Ett som inkluderar Årby och Skiftinge och ett som inkluderar Nyfors, Myrtorp, Fröslunda, Råbergstorp och Lagersberg.

– Den som bor eller rör sig inom dessa områden kan märka att polisen är mer närvarande och gör fler förebyggande kontroller, säger Robert Åkerström, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

Risk för nya dåd

Polisen har tidigare sagt att mannen som blev ihjälskjuten varit känd av polisen sedan tidigare och kopplas till en pågående gängkonflikt mellan två kriminella nätverk i Eskilstuna.

– Den här personen har varit med i kontexten i de konflikter som vi har sett i Eskilstuna de senaste åren. Vilken roll han har haft kan jag inte gå in på men han har figurerat i den konflikten, har Robert Åkerström, biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna tidigare sagt.

Polisen har tidigare sagt att det efter den senaste tidens två våldsdåd nu finns risk för en eskalering och beskrev läget som ”jätteallvarligt”.

– Det finns risk för nya grova våldsbrott och det finns en ökad risk för att man vill hämnas på människor som blir utsatta för brott i de här händelserna, sa Robert Åkerström.

Dessutom kallar de till pressträff senare i dag.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln