Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Dubbla skjutningar i Eskilstuna: ”Alla drog ned persiennerna för polisen”

Publicerad 06.18

Två skotthål i ett lägenhetsfönster.

På fredagen sköts en man i 35-årsåldern till döds vid sin bil, enligt Aftonbladets uppgifter.

Dagen därpå besköts en man i ett trapphus.

– Så fort polisen kom gick alla in till sig och drog ned persiennerna, berättar Michael som bor i området där skjutningen på lördagen ägde rum.

En man i 35-årsåldern sköts till döds i stadsdelen Årby i Eskilstuna på fredagen.

Knappt ett dygn senare inträffade en ny skjutning i stadsdelen Lagersberg, där ytterligare en man hittades skottskadad. Mannen ska, enligt uppgifter till Aftonbladet, vara i övre tonåren och ska ha skjutits i ett trapphus.

Skadeläget är fortfarande okänt.

Polisbil vid brottsplatsen.

På lördagseftermiddagen är det bara en polisbil kvar vid brottsplatsen i Lagersberg. Avspärrningsbanden har tagits ner och de boende i området har tagit sig ut igen.

Michael, som bor ett stenkast från flerfamiljshuset där skjutningen ägde rum, är ute på med sin sambo Emelie och deras lilla dotter i lekparken på innergården. Han berättar att han hörde en hög smäll vid 11-tiden på förmiddagen.

– Först tänkte jag att det var någon som slängde sopor. Men när polisbilarna kom, en efter en, förstod jag att det var något annat, säger han.

Gården tömdes när polisen kom

Han berättar att den nu livliga innergården med barn som gungar, spelar fotboll och leker kurragömma plötsligt tömdes när polisbilarna kom.

– Alla sprang in och man såg hur folk drog ned persiennerna. Men så fort de lämnade kom alla ut igen. Ingen vill prata med varken polis eller media här, säger han.

Trots skjutningen säger både Michael och Emelie att Lagersberg är lugnt och trivsamt.

– Vi vet att det händer en del i Årby, men inte här. Så det är klart att vi är chockade. Också mitt på ljusa dagen när det är så mycket barn som leker här.

Uppgifter: Gick ut för att ta ett samtal

Stadsdelen Årby har varit drabbad av flera skjutningar de senaste åren. Mannen som sköts på fredagen fick, enligt uppgifter till Aftonbladet, ett samtal på kvällen och lämnade därför sin bostad. I närheten av sin bil blev han skjuten men kunde med hjälp av förbipasserande ta sig till sjukhus, enligt uppgift. Han dog senare på sjukhuset av sina skador.

I Årby är det ovanligt folktomt på lördagen, berättar en boende som vill vara anonym.

– Det är alltid jättemycket folk som rör sig ute, men inte idag.

En polisbil rullar förbi i området i trygghetskapande syfte.

De som befinner sig ute tar ingen större notis om den.

– De är här ute och rullar mer eller mindre jämt, säger en annan boende i området.

Skotthål och krossat glas

På parkeringsplatsen där skjutningen skedde ligger fortfarande krossat glas från bilrutor kvar. En bit bort syns två skotthål i ett lägenhetsfönster.

– Det är tragiskt, han var en omtyckt kille. Vi ska tända ljus här borta för honom ikväll, säger en boende och pekar mot parkeringsplatsen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är läget i Eskilstuna spänt och uppfattningen är att vedergällningar väntar.

Ingen har gripits för någon av skjutningarna och i nuläget finns det ingen misstänkt person. Polisen har inte gått ut med om skjutningarna skulle ha något samband.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln