Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Arvid, Vidar

Två skjutningar på tolv timmar: "Otäckt"

Mikael Forsell/TT

Uppdaterad 13.18 | Publicerad 11.35

En man har hittats skottskadad i stadsdelen Lagersberg i Eskilstuna.

En ung man har hittats skjuten i stadsdelen Lagersberg i Eskilstuna. Det är den andra skjutningen på tolv timmar i staden.

– Det är otäckt med tanke på alla barn som är ute och leker, säger en Lagersbergsbo till Eskilstuna-Kuriren.

Skottlossningen ägde rum i ett bostadsområde vid 11-tiden på lördagen. Polisen har spärrat av ett utrymme inomhus i ett flerfamiljshus där skjutningen misstänks ha ägt rum.

– Det rör sig om en konstaterad skarp skottlossning. En person har blivit skottskadad och förd till sjukhus, säger Olle Älveroth, presstalesperson vid polisen.

Mannen är allvarligt skadad, men tillståndet är stabilt, enligt en kommuniké från Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

I fredags kväll, vid 23-tiden, sköts en person i stadsdelen Årby, ungefär fem kilometer från Lagersberg. Under lördagsmorgonen meddelade polisen att den skjutne, en man i 35-årsåldern, avlidit.

Polisen vill inte gå in på om händelserna är kopplade till varandra.

– Det är ju lite tidigt att göra några sådana dragningar från mitt håll här. Vi betraktar det här som en isolerad händelse, rent initialt. Men om det sedan visar sig att det kan leda till kopplingar är det givetvis något som är intressant för oss att titta vidare på, säger Olle Älveroth.

Eskilstuna har på senare år varit hårt utsatt för gängrelaterat dödligt våld, som enligt polisen varit kopplat till konflikter mellan kriminella nätverk. Bara under 2022 inträffade 32 skjutningar i kommunen och sedan våren 2022 har minst sex personer avlidit i skjutningar i staden.

En nyinflyttad granne i området är bedrövad över det inträffade i Lagersberg.

– Plötsligt hördes sirener och så kom det massor med polisbilar och ambulanser. Det är otäckt med tanke på alla barn som är ute och leker, säger personen till Eskilstuna-Kuriren.