Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Arvid, Vidar

Man död efter skjutning i Eskilstuna

Jakt efter misstänkta gärningspersoner

Uppdaterad 10.05 | Publicerad 2024-08-30 22.37

En man sköts till döds i Årby i Eskilstuna under fredagskvällen.

Ingen person har gripits och polisen jagar nu misstänkta gärningspersoner.

Polisen tittar om händelsen kan kopplas till tidigare våldsdåd i staden.

Polisen larmades till stadsdelen Årby i Eskilstuna under fredagskvällen efter att flera personer hört höga smällar. Bara kort senare kom en skottskadad man in till sjukhus.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha träffats av flera skott.

Den skottskadade mannen, som var i 35-årsåldern, hade allvarliga skador. På lördagsförmiddagen meddelade polisen att han hade dött. Mannens anhöriga har underrättats.

– Nu har det rubricerats som mord. Vi har fortsatt arbeta under natten med full kraft och olika typer av spetskompetens, säger Olle Älveroth, presstalesperson hos polisen.

I samband med händelsen spärrade polisen även av delar av sjukhuset för att kunna arbeta ostört. Även den misstänkta brottsplatsen i spärrades av och en teknisk undersökning inleddes på platsen.

– Vi har arbetat med full styrka under natten och gjort vissa beslag i form av två bilar som har tagits för en teknisk undersökning, säger Olle Älveroth.

Var hittades de bilarna?

– Jag har inte klart för mig hur nära anslutning till de brottsplatsen. Men vi har kontrollerat flera personer och flera bilar samband med den typen av utredningstekniska åtgärder, säger Olle Älveroth.

”Värdefulla vittnesuppgifter”

Ingen person har frihetsberövats och under natten har polisen bland annat genomfört flera förhör.

– Vi jobbar brett och förutsättningslöst för att ta reda på så mycket vi kan om inblandade personer. Vi hoppas också kunna ta ut värdefull informationsinhämtning. Man är mer än välkommen att höra av sig till oss om man har sett eller hört något, säger Olle Älveroth.

Han fortsätter:

– Vi har mycket värdefulla vittnesuppgifter som vi inte vill påverka på något sätt.

Polisen misstänker att skottlossningen har skett utomhus. I samband med den träffades närliggande byggnader av skott, bland annat ett fönster.

Eskilstuna och inte minst stadsdelen Årby har varit drabbat av våldsdåd de senaste åren och polisen utesluter inte att kolla kopplingar med andra tidigare dåd.

– Givetvis kan det vara mycket intressant att titta på. Men om det finns kopplingar till andra händelser är ingenting som just nu är bekräftat, säger Olle Älveroth.

Under dagen kommer polisen att arbeta extra trygghetsskapande i området och i Eskilstuna.

– Det kommer att jobbas med dörrknackning och andra nya förhör för att hämta information. Vi kommer att ha en ökad polisiär närvaro i området under dagen i trygghetsskapande syfte, säger Olle Älveroth.

Jagar gärningsman

Nu utreds händelsen som mord och grovt vapenbrott. Under söndagsmorgonen var fortfarande ingen gripen och polisen jagar nu en eller fler gärningspersoner.

– Ja, vi har ingen frihetsberövad och arbetar med full kraft med att få tag på någon.