Dagens namn: Mikael, Mikaela
arrow Här lagar årets kock Viktor Westerlind fyra rätter på vårens primörer.
arrow – Det enda som ändrats på matsedeln är priserna, skrattar Lucio Rado.
arrow Här kommer svenskarnas favoritfisk – i sju nya…
arrow ...Viktor Westerlind, 25, som vann Årets kock 2009. Vann rätt rätt? Nja, Aftonbladet har stoppat avsmakningsfingret i…
arrow Ett rejält jack i höger tumme. Så kan det gå när man vill hälsa på hos ett franskt ostron.
arrow Kryddor och örter med mycket smak – och kungens Carl XVI Gustaf egen minestronesoppa Jorå, det tippar över åt den ljusa…
arrow Nu doftar det chili, dragon och ingefära. Det är matskribenten Sara Bergfors som kokat ihop sex värmande soppor åt oss.
arrow De är gyllene knapriga på utsidan och lite ostigt sega på insidan. Carola Magnusson fixar rårisbiffar i Katarina södra…
arrow Jag kan avstå både saffransbullar och pepparkakor men får jag inte chokladgodisar till jul blir jag både sur och elak.
arrow Bullar, kransar, galetter och skorpor – vår adventsbagare Sara Bergfors sparar inte på saffranen.
arrow Fjäderholmarnas julbord ser inte ut som andra. Klassikerna har fått en ny smart form.
arrow Recept på smakrika matiga tilltugg av salt och sött. Nu ligger glöggdoften som en kryddig dimma över nejden.
arrow Vad är det som är varmt och gott och sköter sig själv på spisen? Svaret är självklart en gryta.
arrow ROBERTSFORS. Lisbet Olofsson lägger varsamt ett foliepaket med köttfärslimpa, ärtor och potatis på grenröret i en Buick…
arrow Det stora äpplet bjuder på tuggor i alla smaker – men somliga är smaskigare än andra.
arrow Det heter pommes de terre boulangère (bagarhustru) på köksfranska. Kopplingen till det mjöliga skrået är ugnen.
arrow Tycker att lårfilé är godare och saftigare än bröstfilé och så är den lätt att fylla med godsaker.
arrow En värmande soppa som dessutom är packad med klorofyll kan ju sitta bra så här i höstrusket.
arrow Biff/kalv är dyrt. Det är helt okej att byta mot fläskfilé, köttbullar eller örtbiffar.
arrow Stulet rakt av från den fantastiska singel-kokboken ”Middag för en” som även innehöll rätter för större sällskap.
arrow Om du vill så öka gärna hettan i kycklinggrytan med strimlad färsk chili, sambal eller Tabasco.
arrow Mårtensafton i dag. Vi firar det med en förfärligt fuskig gåsamiddag.
arrow Alltid trevligt med något att tugga på till eller i soppan. Här har vi gjort en liten röra med nötter.
arrow Ersätt ölen med 2 dl vatten och 1/2 buljongtärning om barnen har känsliga näsor.
arrow Den här nordafrikanska chermoulamarinaden funkar även till lax - ja, till de flesta fiskar.
arrow Skäddorna kan få vara ett sej- eller hokiblock i stället. Dra bara ner värmen 25 grader och låt stå inne dubbla tiden i…
<
1
...
13
14
15
18
>