Chili con kyckling
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18
25 minuter
Om du vill så öka gärna hettan i kycklinggrytan med strimlad färsk chili, sambal eller Tabasco.
(4 personer)
Det här behöver du
4 portioner ris
1 lök
1 vitlöksklyfta
200 g korv, ta en sort du gillar – snäll eller het
2 kycklingfiléer
2 msk olja
800 g tomater, 2 burkar
400 g vita bönor på burk, utan tomatsås.
2 tsk chilipulver
1 tsk oregano
Salt
Peppar
Så här gör du
1. Sätt igång riskoket.
2. Skala och hacka löken och vitlöken.
3. Skär korven i ganska tjocka skivor.
4. Skär kycklingen skivor.
5. Hetta upp oljan i en stekgryta eller stor stekpanna. Fräs kycklingen och korven tillsammans med löken och vitlöken på medelvärme i oljan tills det blir lite brynt. Salta och peppra.
6. Efter några minuter häller du i tomaterna, chilipulvret och oreganon. Puttra på låg värme i 5 minuter.
7. I med bönorna och fortsätt småputtra tills de är varma.
8. Servera kycklinggrytan med riset.