Cattis soppa
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18
30 minuter
En värmande soppa som dessutom är packad med klorofyll kan ju sitta bra så här i höstrusket.
(4 personer)
Det här behöver du
500 g fryst hackad spenat
1 purjo
3 vitlöksklyftor
2 tärningar grönsaksbuljong eller 3 msk flaskfond
50 g rucola
1 kruka basilika
3 msk olivolja
250 g chèvre, fransk getostrulle
Salt
Peppar
Så här gör du
1. Koka upp 1,2 l vatten i en stor kastrull. Lägg i spenaten.
2. Ansa purjon, skölj bort sand och grus. Strimla fint.
3. Skala och hacka vitlöken fint.
4. Lägg purjon, vitlöken och buljongtärningarna/fonden i soppan och sjud i 10 minuter.
5. Mixa eller finhacka rucolan och basilikan. Mixa eller rör ihop med olivoljan.
6. Ta bort skalet från osten.
7. Lägg hälften av osten i soppan tillsammans med rucola- och basilikamixen. Rör om tills osten har smält. Det tar några minuter.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Servera med resten av osten bruten i småbitar.