18-årig debutant räddade United

Uppdaterad 2016-02-26 | Publicerad 2016-02-25

Fotboll. Manchester United var länge illa ute mot Midtjylland.

Då gjorde 18-årige debutanten Marcus Rashford två mål och tog United vidare i Europa League.

Allt tyder på att Louis van Gaal lever på lånad tid som tränare i Manchester United. Men i Europa League-returen mot Midtjylland gick det mesta nederländarens väg - till slut.

Louis van Gaal gav okände tonåringen Marcus Rashford chansen i startelvan, efter att Anthony Martial skadat sig på uppvärmningen. Efter 1-2-förlusten i Danmark blev uppförsbacken ännu brantare för United när Pione Sisto gav Midtjylland, med svenske Kristoffer Olsson i startelvan, ledningen i 27:e minuten på Old Trafford.

Ett självmål fem minuter senare betydde 1-1 innan Juan Mata brände en svag United-straff strax före paus.

Satte 2-1 och 3-1

I andra halvlek tog Marcus Rashford över showen i sin första A-lagsmatch. Framspelad av Mata skickade han in 2-1 i 63:e minuten och med kvarten kvar ökade Rashford på till 3-1. Ander Herrera satte sedan säkert 4-1 på straff i slutminuterna innan Memphis Depay pricksköt 5-1.

Manchester United är därmed ett av tre engelska lag som är klara för åttondelsfinal. Liverpool kan tacka James Milners tidiga straff i returen på Anfield för avancemanget - det var det enda målet i dubbelmötet. Tottenham hade 1-1 med sig från bortamatchen mot Fiorentina, och vann med 3-0 hemma. Ryan Mason och Erik Lamela nätade innan ett självmål avslutade kvällen på White Hart Lane.

Basel vidare

Endast två svenskar är kvar i Europa League. Men det var nära att även Basel, med Behrang Safari och Alexander Fransson, hade slagits ut. På tilläggstid satte Luca Zuffi 2-1 hemma mot St Etienne, vilket betydde 4-4 totalt och att schweizarna gick vidare tack vare fler bortamål.

Safari byttes ut i 71:a minuten, medan Fransson byttes in i 90:e och knappt hann komma in på planen innan Basel gjorde segermålet.