Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Ellen, Lena

Cristiano Ronaldo skillnaden i Madrid

Uppdaterad 2019-07-15 | Publicerad 2017-05-02

Fotboll. De möts varje år numera i Champions League, i stenhårda, intensiva bataljer och så slutar det nästan alltid på samma sätt.

Real Madrid är bättre.

Och bättre än alla andra är Cristiano Ronaldo, 32. Hans hattrick ger den regerande mästarklubben fördel (3-0) inför semifinalreturen.

Det femte mötet mellan Real och Atlético Madrid skilde sig inte från de fyra senaste matcherna i turneringen sedan finalen i Lissabon för tre år sedan. Santiago Bernabéus läktare vibrerade av passion och nere på fotbollsplanen gav båda lagen allt, försökte i alla lägen, tog inga fångar - men ännu en gång gick Diego Simeones Atlético bet i jakten på första segern.

Det såg en vinnarskalle till.

Redan efter tio minuter tryckte Cristiano Ronaldo in 1-0 med pannan på Casemiros inlägg. Portugisens 101:a mål i Champions League.

Innan kvällen var över skrev han dit 102 och 103.

– Det viktigaste i kväll var lagets uppträdande. Vi släppte inte in mål, vilket är väldigt viktigt och vi gjorde tre mål, vilket är ett fantastiskt.

– Givetvis är jag glad över att jag gjorde tre mål. Jag är verkligen lycklig. Det var en stor kväll för både mig och laget, säger Ronaldo till Viasat.

Rasande offensiv

Öppningsmålet var en effekt, eller kalla det belöning, för en rasande offensiv från start. Real kom i våg på våg och producerade tio raka avslut - varav sex på mål - innan Atlético lyckades få till en anständig möjlighet. Den var desto farligare men Diego Godin kom aningen för sent för att få bollen på mål.

Kevin Gameiro var också nära en utmärkt möjlighet kort efter Ronaldos kraftfulla nickmål, men Keylor Navas hann ut i tid och fick näven på bollen.

Real matade på och Karim Benzema var en hårsmån från säsongens mål, en bakåtspark på Ronaldos stenhårda inlägg som smet över ribban.

Ronaldo klev fram

Med den egna nollan spräckt hade Diego Simeone inget annat val än att tänka framåt. Gameiro fick ge plats för Fernando Torres redan efter 57 minuter.

Det gav ingen utdelning.

I stället klev världens bäste spelare (Ballon d'Or-vinnare 2016) fram på nytt och tog den chans han fick. Benzema vann duellen med Godin, Felipe Luis fick inte undan bollen och Ronaldo drog till. 2-0 med dryga kvarten kvar. Atlético jagade en reducering. Det gav öppningar för Real och med fyra minuter kvar prickade Ronaldo in 3-0 - och sitt tionde mål i årets turnering och 42:a hattrick i karriären.

– Han är en av världens absolut bästa tillsammans med (Lionel) Messi. Det är fantastiskt att se honom. Det är så med de här två. De är nutidens största, säger Simeone om Ronaldo till Viasat.

Atlético har 90 minuter på sig att hämta in underläget hemma på Vicente Calderón nästa onsdag. Simeone tror att det är möjligt, måste tro att det är möjligt.

– Helt oväntade saker kan hända i fotboll. Det är vad vi får hoppas på. Det är en hel match kvar. Jag är optimist. Det blir omänskligt svårt att vända på det här, men det kan vi göra, säger han till Viasat.

Annars är Real ett av lagen i finalen i Cardiff den 3 juni och kan bli första klubb att vinna Champions League två år i följd.

TT

Följ ämnen i artikeln