Dubbla premiärmål för kontroversielle Greenwood

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2024-08-17 19.11

Mason Greenwood under tiden i spanska Getafe hösten 2023. Arkivbild.

Den skandalomsusade fotbollsspelaren Mason Greenwood svarade för två mål för sin nya klubb Marseille när det blev seger med hela 5–1 borta mot Brest i premiären av den franska högstaligan.

Greenwood värvades till Marseille inför säsongen trots att supporterfalanger till klubben och stadens borgmästare ansåg att övergången borde ha stoppats.

Orsaken är att engelsmannen hösten 2022 anklagades för våldtäkt och misshandel av sin flickvän. I början av februari 2023 lades utredningen ner efter att flickvännen dragit tillbaka anklagelserna, trots att det fanns såväl videoklipp som ljudmeddelande där Greenwood både hördes och syntes vara hotfull och våldsam.

Hans dåvarande klubb Manchester United stängde av spelaren och startade en internutredning. 22-åringen har inte spelat i klubben sedan dess. Förra säsongen var han utlånad till spanska Getafe och i somras skrev Greenwood till slut på för Marseille.

Mot Brest satte Greenwood 1–0 redan efter tre minuter och i den 31:a minuten utökade han till 3–0 på straff.

Mittbacken Derek Cornelius anslöt nyligen till Marseille från Malmö FF och kanadensaren spelade hela matchen i premiären.