Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Ellen, Lena

Biles man kritiseras – tyckte han var "kapet"

TT-AP

Publicerad 2024-07-29

Storstjärnan Simone Biles USA är favorittippat i lagfinalen i gymnastik.

Biles man, Chicago Bears-spelaren Jonathan Owens, pausar ett träningsläger för att stötta henne på plats i Paris.

Senaste åren har Owens fått stark kritik i sociala medier efter uttalanden om parets relation.

På tisdagen avgörs damernas lagfinal där Simone Biles USA är favorittippat. Tillsammans med Jade Carey, Jordan Chiles, Sunisa Lee och Hezly Riviera hoppas hon ta hem guldet.

Och när tävlingarna drar igång kommer hennes man, Chicago Bears-spelaren Jonathan Owens, att sitta på läktaren. Han har fått skarp kritik på sociala medier senaste åren.

Uppmanade till skilsmässa

Paret, som gifte sig förra våren, var gäster i podcasten ”The Pivot” som leds av den förre NFL-spelaren Ryan Clark. I avsnittet sade Owens att han inte visste vem Biles var när de matchade på en dejtingapp 2020 och att han tycker att det är han som är ”kapet” i förhållandet.

Uttalandet fick skarp kritik på sociala medier och Biles fans uppmanade till skilsmässa. Kritiken kom som en chock för Simone Biles, som själv försökt förstå varför fansen blev upprörda.

”Jag skrattade och tänkte att han är så söt, för det är ingenting fel med att han säger att han tycker att han är ett kap eftersom han ju är den bästa killen jag någonsin träffat”, har hon tidigare sagt till AFP.

Kan ta flera OS-guld

27-åringen tror snarare att Owens uttalande misstolkades och tycker att fansen i flera fall gick för långt i kritiken.

”De började bli riktigt elaka”.

Simone Biles drog på sig en vadskada under uppvärmningen till söndagens kval. Det kommer däremot inte att hindra henne från att tävla i alla fyra grenar i lagfinalen. Biles själv är även favorittippad i mångkampen och har chans på ytterligare individuella medaljer. Hon är klar för tre av fyra grenfinaler i OS.