Dagens namn: Verner, Valter

Mållös Isak låg bakom Newcastles premiärseger

Daniel Kihlström/TT

Uppdaterad 20.32 | Publicerad 18.01

Newcastles Joelinton jublar tillsammans med svensken Alexander Isak (till höger). Isak spelade fram brasilianaren till segermålet i Premier League-premiären mot Southampton.

Inget mål – men väl en framspelning.

Den svenske landslagsstjärnan Alexander Isak låg bakom Newcastles 1–0-seger hemma mot Southampton i Premier League-premiären.

Trots en skadefylld höst svarade den svenske landslagsanfallaren Alexander Isak för 21 mål förra säsongen och slutade trea i skytteligan i Premier League.

24-åringen fick lämna St James' Park mållös i Premier League-premiären, men var ändå högst delaktig i Newcastles seger mot Southampton.

Fick bollen till skänks

Precis före pausvilan slog bortamålvakten Alex McCarthy en huvudlös passning rakt till Alexander Isak, som låg högt i sitt presspel. Svensken tittade upp och hittade Joelinton inne i straffområdet. Där kunde den omarkerade brasilianaren enkelt skicka in matchens enda mål.

Då hade Newcastle spelat i nästan en halv halvlek med en man mindre. I den 28:e minuten blev mittbacken Fabian Schär utvisad efter att ha satt pannan mot Southamptons Ben Brereton Díaz.

Det blev rött kort direkt, även om bortaspelaren förstärkte situationen kraftigt. Upprinnelsen var att Brereton Díaz kort innan dess tacklat ner Schär i bakifrån. Svensken Emil Krafth byttes in omgående i Newcastles backlinje.

Fjolårets Premier League-tvåa Arsenal dominerade kraftigt hemma mot Wolverhampton och i den 25:e minuten föll premiärmålet. Bukayo Saka slog ett inlägg som tysken Kai Havertz skallade in.

Storseger för Brighton

Med dryga kvarten kvar att spela av ordinarie tid vände och vred den engelske landslagsstjärnan Saka i straffområdet innan han skickade in slutresultatet 2–0.

Brighton körde över Everton med 3–0 på bortaplan. I den 89:e minuten byttes svensken Yasin Ayari in för Brighton och blott två minuter senare petade den tidigare AIK-spelaren bollen i mål, men det blev bortdömt efter VAR-granskning på grund av offside.