Nyförvärvet frälste United i premiären

Clara Nyblom/TT

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2024-08-16 22.58

Joshua Zirkzee gjorde matchens enda mål i Premier League-premiären mellan Manchester United och Fulham.

Manchester United såg ut att bli nollat i Premier League-premiären hemma mot Fulham.

Då klev nyförvärvet Joshua Zirkzee fram som en frälsare.

– Att vinna i min första hemmamatch och göra ett mål, det kan inte bli bättre, säger 23-åringen efter 1–0-segern.

När Premier League-säsongen 2024–2025 sparkades i gång på fredagskvällen såg det länge ut att bli mållöst mellan Manchester United och Fulham.

Men med bara några minuter kvar av ordinarie speltid slog Uniteds nyförvärv Joshua Zirkzee till på hemmaplan. Efter ett inlägg av Alejandro Garnacho kunde Zirkzee peta in bollen mitt i löpsteget.

Brände jätteläge

Matchklockan visade då på 87 minuter spelade – drygt 25 minuter efter att den 23-årige nederländaren fått lämna bänken för sitt inhopp.

Garnacho hade i sista tilläggsminuten ett jätteläge att göra 2–0, men talangen missade öppet mål.

Som tur var för Garnacho räckte 1–0 för United mot ett Fulham som hade svårt att komma till hundraprocentiga målchanser trots en stabil insats.

En resultatmässigt bra start för Uniteds nederländske tränare Erik ten Hag, som var ifrågasatt efter att storklubben fått nöja sig med en åttondeplats i Premier League förra säsongen. Manchester United vann dock FA-cupen och ten Hag fick fortsatt förtroende.

Ingen Nilsson Lindelöf

Den svenske landslagsförsvaren Victor Nilsson Lindelöf saknades i Uniteds trupp. Förutom Zirkzee, som värvades från italienska Bologna, luftades två ytterligare sommarförvärv i Uniteds premiär.

Försvarsduon Noussair Mazraoui och Matthijs de Ligt har anslutit från Bayern München och båda fick speltid mot Fulham. Mazraoui startade som högerback innan just de Ligt bytte av honom i den 81:a minuten.

Premier League fortsätter under lördagen, först ut är Ipswich–Liverpool klockan 13.30.