Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Brynolf

Tårfyllda avskedet – flyttar till England

Kasper Ljungström/TT

Publicerad 2024-08-15 23.09

Jacob Widell Zetterström har spelat sin sista match för Djurgården – för den här gången.

Jacob Widell Zetterström kunde inte hålla tillbaka tårarna efter vinsten mot Ilves under torsdagen.

Djurgårdsmålvakten är klar för en utlandsflytt, och har spelat sin sista match i klubben för den här gången.

– Det var känslosamt på ett bra sätt, säger han efter matchen.

På söndag spelar Djurgården derby mot AIK. Men då kommer målvakten Jacob Widell Zetterström inte att finnas med.

Han är nämligen klar för engelska Derby County, och har därmed spelat sin sista match för Djurgården efter att ha spenderat hela sin seniorkarriär i klubben.

Efter matchen fick målvakten fira med klacken en sista gång, och då kom tårarna.

– Det var speciellt. Väldigt mycket känslor. Men det är så det ska vara när man har trivts så här bra som man faktiskt har gjort, säger han och fortsätter:

– Jag kommer sakna dem jättemycket, men samtidigt får man inte glömma heller att jag ska ut på nya äventyr som jag ser väldigt mycket fram emot också. Det är en dröm att spela engelsk fotboll. Något man drömt om hela livet.

”En speciell tid”

Widell Zetterströms framtid har länge varit oviss och flytten till Derby har varit på gång under en längre tid. Men 26-åringen själv har haft en oviss sensommar, och fick beskedet om att flytten skulle bli av så sent som tidigare i veckan.

– Det har varit en speciell tid. Men någonstans tycker jag att jag har lyckats stänga ut det rätt så bra. Det är klart att det har varit ganska mycket emellan, men det fina med fotboll är att man kan stänga ute det mesta när man väl står nere på planen.

26-åringen har till och med varit över och gjort klart läkarundersökningen, men nu åker han över för att skriva på och ansluta till klubben.

– Jag flyger i morgon, så jag kommer inte hinna träffa så många dessförinnan. Jag ser väldigt mycket fram emot att komma dit.

Men Widell Zetterström är tydlig: Han har inte gjort sin sista match i Djurgårdströjan.

– Jag kommer ha en lång karriär som målvakt, och det är inte det jag tänker på nu, för nu ska jag göra något otroligt. Men jag kommer komma tillbaka.

”Ett utmärkt steg”

Derby är nykomlingar i den engelska andradivisionen efter att ha tagit klivet upp från tredjedivisionen under förra säsongen. Och för Widell Zetterström var valet av klubben enkelt.

– Det verkar vara människor som, precis som här, inte bara bryr sig om fotbollsspelaren Jacob utan nästan framför allt personen Jacob. Jag tror att det är ett utmärkt steg att ta för mig.