Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Brynolf

Nya succén: Djurgården klart för playoff

Kasper Ljungström/TT

Publicerad 2024-08-15 20.51

Djurgården är klart för playoff i Conference League-kvalet.

Djurgården är ett dubbelmöte ifrån ett nytt Europaäventyr.

Efter att ha vunnit returmötet mot finska Ilves med 3–1 är laget klart för playoff.

– Det ska bli jävligt spännande, säger en av målskyttarna Deniz Hümmet.

Djurgården fortsätter att imponera i Europaspelet. Laget är 180 minuter ifrån nya Europamiljoner att tillgodoräkna sig, efter att ha tagit sig till playoff i Conference League-kvalet.

Efter 1–1 i första mötet kom Djurgården ut i ett rasande tempo, påeldade av ett kokande Tele2 arena, och skapade läge efter läge direkt. Och det tog inte lång tid förrän öppningsmålet också kom.

I den 14:e matchminuten drog Besard Sabovic till med en halvvolley, som via en Ilvesförsvarare, letade sig hela vägen in i mål.

”På rätt plats vid rätt tillfälle”

Och även om Ilves kvitterade efter en jättetavla av hemmamålvakten Jacob Widell Zetterström, så var det “Blåränderna” som hade ledningen i halvtid efter ett sent mål signerat Deniz Hümmet.

Ett mål som Hümmet själv älskade att göra.

– Som jag har sagt innan, jag blir otroligt glad av att göra sådana här mål. Vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Jag vet redan att att jag kan knorra in den utifrån, så det var otroligt skönt, säger anfallaren.

Och den här gången hade finländarna inget svar. I stället gick Djurgården ifrån ytterligare till 3–1, när Adam Ståhl tryckte in bollen i mål från nära håll.

Tvåmålsunderläget blev för tufft för Ilves, och när domaren stoppade pipan i munnen för sista gången kunde Djurgårdssupportrarna jubla. Slutresultatet över båda matcherna blev 4–2 till Djurgården.

”Kvällar man inte kommer glömma”

Därmed är Djurgården vidare till playoff i Conference League-kvalet. Där väntar slovenska Maribor. Skulle Djurgården vinna dubbelmötet, är laget klart för ett nytt Europaäventyr. Men för Deniz Hümmet blir det i så fall det första i karriären.

– Det är någonstans de här matcherna man brinner för. Även om det inte var fullsatt i dag var stämningen på topp, så jag kan bara tänka mig om vi lyckas ta oss hela vägen, hur det kommer se ut här. Det hade varit kvällar man inte kommer glömma.

Dubbelmötet spelas den 22 och 29 augusti. Men först väntar ett tufft tvillingderby mot antagonisten AIK i allsvenskan på söndag.