Svensk seger i ödesmatchen – EM-hoppet lever

Publicerad 2024-10-10 20.10

Otto Rosengren, här i Malmö FF:s matchdress. Arkivbild.

Ödesmatchen i Jönköping slutade med seger.

Därmed lever EM-hoppet för U21-landslaget inför kvalavslutningen mot Nederländerna.

– Det är bara att köra och så ska vi ta tre poäng där, säger Otto Rosengren efter 3–2 mot Georgien.

Jusef Erabis skarv hamnade fel och en stund senare small det på andra sidan av Stadsparksvallens plan.

Nodari Lominadze drog till direkt och bollen borrade in sig i målvakten Oliver Dovins bortre burgavel.

Snacka om kalldusch.

I behov av poäng

Efter förra samlingens 0–0 mot nästjumbon Moldavien var U21-landslaget i behov av poäng för att drömmen om EM-slutspel i Slovakien 2025 inte skulle gå i spillror.

En poäng skulle ge visst hopp men det som krävdes, med tanke på kvalavslutningen, var seger.

Och tre poäng blev det – tack vare Georgiens i stunder taffliga försvarsspel.

Dålig kommunikation låg bakom att Jacob Ondrejka fick tag på bollen, tog den inåt i planen och skickade in kvitteringen via en försvarsrygg.

I 38:e minuten slarvade gästerna igen. Saba Khvadagiani passade fel i straffområdet, Williot Swedberg fick tag på bollen och satte 2–1-målet i Jönköping.

– Vi är det bättre laget i första halvlek och sedan spelar vi lite på resultat i andra och bjuder in dem lite väl mycket, säger Otto Rosengren till TV4 Play.

Självmål av Dovin

Jusef Erabi satte 3–1 tidigt i andra halvlek och Dovin schabblade in Georgiens 2–3.

Segern innebär att Sverige har grepp om andraplatsen i gruppen bakom redan klara gruppvinnaren Nederländerna. Ettorna och de tre bästa tvåorna kvalificerar sig för slutspel. Resterande sex tvåor spelar playoff.

Sveriges ställs mot Nederländerna på måndag och på tisdag avslutar Georgien mot Nordmakedonien.