Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

OS-guldmedaljören ger sig in i ny sport

Publicerad 17.28

Anette Norberg. Arkivbild.

Hon har tagit två OS-guld och tre VM-guld i curling.

Nu ger Anette Norberg sig in på en helt ny bana. Hon blir sportchef för herrlaget i nystartade Härnösands Handbollsförening.

”Jag älskar utmaningar och hoppas kunna bidra med min erfarenhet och mina kunskaper även till handbollen”, säger Norberg till klubbens hemsida.

Vidare berättar den tidigare curlingstjärnan att det inte var ett svårt val att kliva in i handbollens värld.

”När jag fick frågan behövde jag inte fundera särskilt länge. Tajmingen var helt rätt och det blir spännande att vara med på resan i en nystartad förening.”

Härnösands Handbollsförening kom till genom en sammanslagning av föreningarna Brännan och Härnösands HK. Herrlaget i den nystartade föreningen ska spela i division 2 norra.

”Curling är en extremt tuff sport rent mentalt. Handboll är en fysisk och tuff sport, men det handlar även om inställning och mental styrka. Jag är övertygad om att jag kan lära killarna en hel del om den sidan av sporten. Lagidrotter handlar om att få varje individ att nå sitt yttersta och att prestera för lagets bästa.”

Under sin framgångsrika curlingkarriär tog skippern Anette Norberg och hennes lagkamrater två OS-guld – 2006 i Turin och 2010 i Vancouver – tre VM-guld och sju EM-guld.