Publicerad 2024-10-10 22.18

Norges Erling Braut Haaland, mitten.

Jørgen Juves rekord stod sig över 90 år.

Men nu är det en annan herrspelare på täppan.

Erling Braut Haaland gjorde två mål mot Slovenien, 3–0, och är Norges främste målskytt genom tiderna.

Första målet efter sju minuter, andra efter 62 – och sedan var Erling Braut Haaland historisk.

Därmed både tangerade och satte stjärnan Norges målrekord i Nations League-mötet med Slovenien på Ullevål i Oslo.

Haaland tog vara på en retur som målvakten Jan Oblak lämnade på Antonio Nusas skott, och tryckte distinkt in 1–0. I andra halvlek använde han vänsterfoten, var lika bestämd och ökade på ledningen till 3–0.

Jørgen Juve gjorde sitt sista landslagsmål den 8 juni 1934. Då var han ensam om att ha gjort 33 mål för Norge – ett rekord som han fick behålla i över 90 år.

Erling Braut Haaland har gjort 34 mål på 36 landskamper.

Norge inledde Nations League med oavgjort mot Kazakstan men har nu två raka segrar, med 3–0 mot Slovenien som den allra senaste, och toppar därmed grupp 3 i B-divisionen.