Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Kejsarens nya Volvo är ju bara en bil

Hej Volvo,

jag har precis sett er reklamfilm för att gå upp på morgonen. Jag blev faktiskt sugen på att ta natta bara för att kunna vakna upp och ha en mysig morgon i Göteborg. Det är lite obehagligt precis där i början när klockorna ringer, men sen blir allt så härligt.

Jag hittade den långa versionen av er reklam för att gå upp på morgonen på Facebook. Männi­skor jag litade på delade den. Ni vet hur det är, en del på Facebook delar länkar om att vinna en badtunna, deras omdöme litar jag aldrig på. Men er reklamfilm för att gå upp på morgonen delades av coola personer som jag ”bara nästan” känner. Som han som är Sveriges roligaste man. Han verkade tycka att er reklamfilm om att gå upp på morgonen var magisk. Som en slags revansch för reklamfilmen som konstriktning till och med.

Jag litar på hans snille och smak och lutade mig tillbaka för fyra minuter perfektion i form av svindyr reklamfilm (för att gå upp på morgonen).

Efteråt kände jag mig lite för­virrad. Är jag flickan i publikhavet som är ensam om att se att den ­feta fula kungen står med monark­pålen blottad i friska luften?

Framåt eftermiddagen kändes det lite bättre när jag träffade min vän som också är en invandrare. Jag sa att det var väl lite fint i och för sig att Volvo visar upp olika människor. Hon pekade då på det något stereotypa i att de mörka männen hade färgglada kaftaner eller små kaffekoppar som representerade landet de kom ifrån.

”Och självklart är det en asiat som är den som är smart och ritar bilar samtidigt som han dricker espresso iklädd svindyra glasögon­bågar” sa hon.

På kvällen lyssnade jag på Lilla drevet där Ola Söderholm pekade på att det bara är en reklamfilm.

”Är ni dumma i hjärnan eller, det är ju REKLAM, det är vanlig jävla reklamfilm” sa han.

Ännu senare på kvällen visade jag reklamfilmen för att gå upp på morgonen för min syster.

Hon pekade då på det som jag hela tiden hade vetat någonstans långt inom mig.

”Det är ju bara en bil” sa hon.

Det är bara en bil. Byggd i Sverige. Av ensamstående mammor ­­ i lägenheter, av män i turbaner som bryter sitt bröd. Av lite olika liksom.

Men ändå, bara en bil.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig. Jag är så himla sugen på att vakna.

P.S. Jag är ett av de spån som köpte en etanolbil för miljöns skull. Igår slog inte pumpen ifrån förrän siffrorna hade ätit upp 720 kronor av mitt konto. Så ni får jätte­gärna bygga en sju­sitsig elbil nu. Asiatiska killen kan säkert rita något fint!

Ajabaja, inte slåss!

Har ni sett experimentet där italienska småpojkar blir ombedda att slå en flicka? Pojkarna vill inte slå flickorna eftersom man inte ska slåss. Slut på experimentet. Haledusingen, informera diplomfabriken.

Ajabaja, inte ta mig på råttan!

Kvinnofridspatruller har börjat vakta våra gator så att vi inte blir tuttklämda mer än vi har lust med. Jag tror att det finns en särskild plats i helvetet för folk som startar ­patruller för att leva ut ­sina rasistiska bataljer i min framstjärts namn.

Följ ämnen i artikeln