Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Trollhätte- metallare, ni slår årets rekord i dumhet

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-10-17

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Vad tänkte fackrepresentanterna i Metall på när de köpte dildor till kvinnliga kollegor?

Tyckte de att de var snälla och generösa eller att de var skojfriska grabbar som piggade upp stämningen? Måhända var de så omtöcknade av fylla och bordellbesök att de inte fattade att de borde ha stoppat upp dom i sig själva.

Någon förklaring måste det finnas för den mest omdömeslösa handlingen sedan Chamberlain trodde sig ha slutit fred med Adolf Hitler strax innan andra världskriget bröt ut. Man häpnar. Vad är det för gift som sätter i gång masspsykoserna hos dessa gubbar? Varför lär de sig aldrig utan fortsätter göra idiotsaker om och om igen?

Dummaste kommentaren var att det är en privatsak om en fackrepresentant går på porrklubb och köper sex av horor. Att den enda som han behöver stå till svars inför är hustrun, att det finns en gräns mellan det privata och offentliga. Trams.

Någon som ränner på porrklubbar har en karaktär och en kvinnosyn som ovedersägligen påverkar hans arbete. Ska en domare som köpt sex på sin fritid kunna fortsätta jobba och döma sexköpare? Är en äktenskapsrådgivare som misshandlar kvinnor på fritiden trovärdig? Vill man lägga sina pengar på en sextrakasserande fackföreningsman? Nehej, trodde väl inte det.

Det är lika korkat som att göra Rocco Buttiglione till EU-kommissionär för mänskliga rättigheter.

Herregud, karln tycker att homosexuella är onaturliga, att kvinnor ska stå vid spisen och föda barn och att ensamma mödrar inte är goda människor. Karln är ju en vandrande trafikolycka, vilka människors rättigheter kommer han att försvara? Sin polare påvens.

Nej, heder åt parlamentsledamoten Maria Carlshamre, som höll ett brandtal och fick parlamentets liberaler att rösta nej till Buttiglione, måtte nu socialisterna följa efter när de bestämmer sig den 26–27/10.

Nu vet jag att en massa farbröder kommer att mejla så fort de läst detta och klaga på att jag är feminist utan hjärna. Snälla ni, jag önskar inget hellre än att det inte fanns några korkade Metallare eller kvinnohatande kommissionärsaspiranter att skriva om.

Men så länge dinosaurierna finns och beter sig som de faktiskt gör tänker jag påpeka detta fram tills det råder jämställdhet i landet, alternativt fan hämtar hem mig. Och jag vet att inte alla män är likadana och jag hyser faktiskt gott hopp om framtiden. Men det är inget skäl att tiga om nutiden. Så skam på er Trollhättemetallare, ni har verkligen slagit årets rekord i dumhet.

Johanne Hildebrandt

Följ ämnen i artikeln