Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Säg inte att jag inte varnade er

Det är Malmömässan och Cloetta Center. Det är Telenor Arena och Ejendals Arena. Det är Hangar 90 i Östersund, Hif-hallen i Helsingborg och Tipshallen i Växjö. Budgetbiljetten kostar 595 spänn, vip-biljetten 1 395, exklusive moms. För 375 spänn extra – exklusive, givetvis – får du ”avnjuta en god cognac” efter showen, tillsammans med stjärnan själv.

Det är utsålt. Eller åtminstone ”Fåtal bilj kvar”.

Joe Labero svävar i motljus. Joe Labero bär vit kostym. Joe Labero har maffig killklocka. Kalles-kaviar-möter-George-Michael-rufs i håret. Klackring och fet cigarr i de magiska nyporna. Inte bara i nyporna, förresten: Han SÄLJER cigarrer också. Joe Labero-cigarrer (100 spänn styck, möjligen inklusive). Något att njuta av efter att man har gått 18 hål med sina Joe Labero-golfklubbor (från 995 till 2 995 SEK).

Och allt började med att han fick en trollerilåda när han var 12, som alla andra.

Jag vet inte. Jag ser den där annonsen – Joe Labero svävar i motljus – och blir mest nyfiken på publiken. Den kan uppenbarligen dra av momsen, spelar golf, röker cigarr och vet att avnjuta en god konjak. Och så gillar den magi och strandraggarmode. Låter som en korsning av Svenskt Näringsliv, Hugh Hefner och Tolkiensällskapet.

Ärligt talat, borde man inte oroa sig för det här?

Jag menar, detta märkliga släkte finns inte bara i Malmö, Karlskrona, Leksand, Helsingborg, Växjö och allt vad det nu är. Joe Labero har svävat, viftat med cigarrer och kursat golfklubbor i Monte Carlo och Sydney, i Las Vegas och Paris, i London och Köpenhamn. Till och med i Tunisien. Alltid fullsatt.

Kronprinsessan Victoria är en anhängare. Bill Clinton, Sven-Göran Eriksson och ”medlemmar ur Kennedy-familjen” likaså.

Man behöver inte ha läst ”Da Vinci-koden” för att ana en konspiration.

Vad har detta diskreta, magiska, konjakspimplande, korttricksande, avdragsgilla sällskap, med lokalavdelningar över hela världen och förgreningar i samhällets toppskikt, egentligen för planer för framtiden? För världen? För oss?

Jag bara frågar.

Kalla mig paranoid, men en morgon vaknar ni kanske och upptäcker att Lars Bengt Roland Johansson från järnvägsknuten Alvesta är planetens envåldshärskare. Och allt började med en trollerilåda.

Säg inte att jag inte varnade er.

Följ ämnen i artikeln