Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ida, Ronja

Nordiska ministerrådet värd för hållbarhetskonferens i Stockholm

Uppdaterad 16.32 | Publicerad 16.28

Sverige är ordförandeland i Nordiska ministerrådet i år och i en av rådets visioner är att Norden ska bli världens mest hållbara och integrerade region till 2030. Den 15 oktober hålls konferensen Sustainable Living Summit som ska uppmana till en hållbarare livsstil och som invigs av miljöminister Romina Pourmokhtari.

Miljöminister Romina Pourmokhtari öppningstalar på det Nordiska ministerrådets konferens”Sustainable Living Summit” den 15 oktober i Stockholm, Kulturhuset.

Nordiska ministerrådets vision är att Norden ska bli ”världens mest hållbara och integrerade region till 2030”. Den 15 oktober samlas en rad aktörer inom hållbarhet till Stockholm. Då ordnar forskningsinstitutet Nordregio en nordisk konferens om hållbara livsstilar. Öppningstalare är Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari.

Syftet med programmet är ”att främja hållbara livsstilsval genom ett helhetsperspektiv”. Det avspeglas också på upplägget för konferensen. Under konferensdagen kommer ämnen som ungdoms- och utbildningsfrågor samt livsmedelssystem, kultur och jämställdhetsfrågor att avhandlas. Med på konferensen är också nordiska miljömärkningen Svanen.

Deltagarna får ta del av ny forskning, paneldiskussioner, praktiska workshops och kulturinslag – bland annat re-designad modevisning samt talkshow med ståuppkomiker. Tanken är att konferensen ska ge deltagarna verktyg och inspiration att främja hållbara val på alla beslutsnivåer.

Bland deltagarna på konferensen finns politiker, beslutsfattare, företag, konsumenter, akademiker, ungdomar och andra intressenter.

Konferensen är öppen för allmänheten, men det krävs anmälan. Antalet platser är begränsat i Kulturhuset.

Konferensen streamas också live på nätet. Språket är engelska.