Republikanernas attackplan mot Harris: ”De har panik”

Uppdaterad 09.12 | Publicerad 07.28

Republikanerna hoppades att Joe Biden skulle stanna kvar i racet.

Men nu rullar man ut sin attackplan i ett försök att sänka Kamala Harris.

– De har panik, säger anti-Trump-republikanen Ryan Wiggins.

Donad Trump såg fram emot att göra upp med Joe Biden om presidentposten i november, enligt amerikanska experter.

Men nu ser det i stället ut att bli Kamala Harris. Och det faktum att Republikanerna inte riktigt vet var de har henne skrämmer partiet, enligt Ryan Wiggins, stabschef för den republikanska gruppen Lincoln Project som motsätter sig Trump.

– De har panik, säger han till Sky News.

– De visste exakt var de hade Joe Biden. De kunde gå på hans ålder. De kunde använda de fyra senaste åren. Men de tillbringade den senaste veckan på ett konvent och attackerade fel kandidat.

Donald Trump.

”Gräns-tsar”

Men det republikanska partiet verkar inte ha blivit helt tagna på sängen.

De senaste dagarna har man förberett aggressiv reklam för att kunna attackera Harris om Biden skulle kliva åt sidan, rapporterar New York Times.

Bara timmar efter att Harris meddelat att hon ställer upp släppte Trumpkampanjen en två minuter lång reklamfilm där man kritiserar den illegala invandringen vid USA:s södra gräns och kallar Harris en ”gräns-tsar”.

”Här utser Biden Kamala Harris till att vara hans gräns-tsar för att hantera den illegala invandringen. Och här finns rekordmånga illegala invandrare”, säger berättarrösten medan Harris gapskrattar i bakgrunden.

Kamala Harris.

”Lättare att samlas kring en Kamala”

Men Trumpkampanjen har också börjat undersöka vilka demokratiska guvernörer Harris skulle kunna utse till sin vicepresidentkandidat. Däribland Josh Shapiro, guvernör i svingstaten Pennsylvania som Trump är mest fokuserad på att vinna.

Anti-Trump-Republikanen Ryan Wiggin tror att Demokraterna har mycket att vinna på att flytta upp Harris högst upp på valsedeln, inte minst med tanke på att hon väntas kunna locka kvinnliga väljare.

– De kommer att ha lättare att samla sig kring en Kamala Harris än en Donald Trump som har sagt hemska saker om kvinnor, säger han.

Trumps smeknamn: ”Skrattande Kamala”

Donald Trump har redan försökt etablera ett nytt smeknamn för hans troliga motkandidat. I början av juli publicerade han ett inlägg på sin sociala medie-plattform Truth social där han kallar henne för ”skrattande Kamala”.

Något han upprepade vid ett kampanjtal i Grand Rapids, Michigan, under gårdagen. Det första kampanjmötet Trump hållit efter mordförsöket i Pennsylvania.

”Jag kallar henne för skrattande Kamala. Har du sett henne skratta? Hon är galen. Man kan säga mycket av ett skratt. Nej, hon är tokig. Hon är galen”, sade han.