Biden redo för fortsatt kampanjande: "Ska vinna"

TT-AP

Publicerad 2024-07-19 17.16

President Joe Biden under ett tal i Las Vegas i tisdags.

Joe Biden bortser från den ökande pressen från tunga demokrater om att han ska lämna plats för en annan presidentkandidat.

”Jag ser fram emot att fortsätta kampanja nästa vecka”, meddelar han.

Medan 81-åringen återhämtar sig från en covidinfektion växer kraven på honom att kliva åt sidan. Totalt har nu över 30 demokratiska ledamöter i representanthuset, och tre senatorer, uppmanat honom att lämna vidare stafettpinnen.

”Insatserna är höga, och valet är tydligt. Tillsammans kommer vi att vinna”, säger presidenten i ett uttalande från sitt hus i Delaware där han vilar upp sig.

Bidens kampanjledare Jen O'Malley Dillon medger att stödet för presidenten svajar men insisterar på att han ”absolut” kommer att ställa upp i valet i höst.

– Joe biden är mer fokuserad än någonsin på att slå Trump, säger hon till MSNBC.

I sitt skriftliga uttalande passar Biden på att slå tillbaka mot sin rival, som i sitt tal på Republikanernas konvent inte kunde hålla sig från att attackera Biden trots att han sagt att talet skulle ha en mer försonlig ton.

”Donald Trumps mörka framtidsvision speglar inte vilka vi är som amerikaner”, säger Biden.

Enligt amerikanska medieuppgifter har även den förre presidenten Barack Obama och den tidigare talmannen i representanthuset, Nancy Pelosi, uttryckt tvivel om Bidens förmåga att vinna över Trump i valet.

I onsdags testade Biden positivt för covid-19 och fick avbryta en kampanjresa. Han planerar att återuppta kampanjen i nästa vecka, säger även O'Malley Dillon.