Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bernhard, Bernt

Ny toppdemokrat manar Biden att träda åt sidan

TT

Publicerad 2024-07-17

Demokraten och kongressledamoten Adam Schif Arkivbild.

Demokraten och kongressledamoten Adam Schiff har anslutit sig till den grupp partikamrater som uppmanar USA:s president Joe Biden att dra sig tillbaka från presidentvalet.

Schiff blir därmed en av de tyngsta demokraterna som uttrycker tvivel för presidenten, rapporterar amerikanska medier.

”Joe Biden har varit en av de mest betydelsefulla presidenterna i vår nations historia, och hans livslånga tjänstgöring som senator, vicepresident och nu som president har gjort vårt land bättre”, säger han enligt ett uttalande.

”Men vår nation står inför ett vägskäl”, fortsätter han, och tillägger att en andra mandatperiod för Republikanernas kandidat Donald Trump kommer att ”underminera själva grunden för vår demokrati” och att han är tveksam till om Biden kan besegra Trump i valet i november.

Ett tjugotal av av Demokraternas 213 ledamöter i representanthuset har uppmanat presidenten att hoppa av valet. Kritiken inleddes efter Bidens katastrofala insats i en tv-sänd debatt mot Trump i juni.

I en intervju med tv-kanalen BET News säger Biden att han skulle omvärdera huruvida han bör fortsätta sin kampanj ifall en läkare skulle säga att det finns medicinska skäl till det, rapporterar New York Times.