Sjuåriga flickan berättar om massakern i Alperna

Publicerad 2012-10-21

Den sjuåriga flickan såg sin mamma, sin pappa och sin svenska mormor skjutas ihjäl.

Nu har den föräldralösa flickan börjat berätta om massakern i Alperna.

– Hennes vittnesmål är avgörande, säger en poliskälla.

Massakern i Alperna har gäckat polisen i snart två månader.

I början av september sköt en okänd gärningsman ihjäl stora delar av en familj, däribland en 74-årig kvinna från Tumba, Stockholm, samt en cyklist från orten.

Familjen utplånades

Dådet ägde rum på en avlägsen parkering i närheten av idylliska Annecysjön i de franska alperna.

Zainab, 7, drabbades av skottskador i huvudet och i skuldran. Tillsammans med sin fyraåriga lillasyster är hon den enda överlevande.

– Det var en elak man som sköt, har hon tidigare sagt.

Sedan dess har hon berättat mer om den fasansfulla eftermiddagen då hennes mamma, pappa och mormor sköts ihjäl, uppger brittiska medier.

Avgörande vittnesmål

Enligt Daily Mail ska flickan ha stått bredvid sin pappa när han sköts i huvudet.

– Den lilla flickan har kommit med nyckeluppgifter, hennes vittnesmål är avgörande, säger en högt uppsatt polis som utreder fallet enligt Daily Mail.

Under utredningens gång har polisen arbetat utifrån ett flertal möjliga motiv till dådet. Tidigare har polisen noggrant undersökt den 50-årige pappans förehavanden, bland annat ska han kort innan morden ha fryst ett bankkonto i Genève där det ska ha funnits närmare åtta miljoner kronor.

Cyklisten sköts först

Ett annat motiv som polisen undersökt är hans jobb som flygingenjör med topphemliga uppdrag.

Nu har polisen i stället börjat rikta sitt intresse mot den franske 45-åriga cyklist som sköts ihjäl med sju skott. Tidigare har polisen trott att den franske trebarnspappan var på fel plats vid fel tillfälle.

Men efter ballistiska undersökningar polisen är polisen nu övertygad om att han var den som sköts först av alla, uppger den franska tidningen Le Parisien.