Gömde dokument i huset innan resan

Publicerad 2012-09-10

Grannen: Han var väldigt bekymrad dagarna innan avresan

Offren vid massakern i de franska alperna sköts med två skott i huvudet.

Polisen vet fortfarande inte varför, men misstänker ett beställningsmord.

Nu kommer nya uppgifter om att småbarnspappan ska ha gömt hemliga dokument kort före sin död.

Familjen från England var på semester vid det populära turistmålet Annecysjön i de franska alperna. I onsdags hittades familjen kallblodigt mördade – två skott i huvudet – i sin bil som stod sönderskjuten vid en avlägsen parkeringsplats.

En förbipasserande cyklist sköts också ihjäl.

Bara den sjuåriga dottern och hennes fyraåriga syster överlevde massakern som kostade dem deras föräldrar och svenska mormor livet.

Topphemliga uppdrag

Men fortfarande vet inte fransk eller brittisk polis varför familjen mördades. En teori är att någon ville komma åt den 50-åriga pappan, en känd och eftertraktad ingenjör som kan ha arbetat med topphemliga uppdrag.

Enligt AFP finns uppgifter om att ländernas underrättelsetjänster misstänkt att männen i familjen kan ha kopplingar till vapenindustrin i Mellanöstern, något som i så fall skulle göra dem tänkbara mål för agenter från bland annat Israel, Iran och Irak.

Nu kommer nya uppgifter om att pappan kort före semesterresan betett sig oroligt och gömt hemliga dokument i sitt hem i Surrey.

En vän till familjen berättar att fadern för två månader sedan tvingades uppsöka sjukvård på grund av hjärtproblem och att han ska ha varit väldigt bekymrad över dokumenten dagarna innan avresa, skriver Sky News.

Gömde dokument i huset

Vännen erbjöds sig att vakta de hemliga dokumenten men fick från den nu mördade pappan svaret:

– Nej, oroa dig inte. Jag har gömt dem någonstans i huset.

Pappan ska ha varit känd av den brittiska underrättelsetjänsten i 20 år och brittisk polis ska ha övervakat familjens hem under flera veckor i början av 2000-talet, skriver Daily Mail. Varför polisen varit intresserad av den 50-årige mannen är oklart, men enligt tidningen rör det sig om kopplingar till Irak.

Den sjuåriga dottern som skadades svårt i attacken låg fram till i går i koma. Nu när hon har vaknat är hon polisens nyckelvittne. Men enligt åklagaren kommer det att ta tid innan hon kan förhöras.

Hennes fyraåriga syster, som överlevde genom att gömma sig under sin döda mammas ben, har återvänt till Storbritannien i sällskap av släktingar.

ANNONS