Flera skadade i olycka med studentflak

Jens Bornemann/TT

Ellen Ahinko Andersson/TT

Publicerad 2024-06-05

Plötsligt gav ett räcke vika och flera studenter föll handlöst ner från lastbilsflaket.

Över tio personer skadades vid olyckan i centrala Göteborg, men ingen livshotande.

– Jag hade tur och lyckades precis skydda huvudet, säger en student.

Det fanns ett stort antal studenter ombord på lastbilsflaket när olyckan inträffade nära Heden i centrala Göteborg, vid lunchtid på onsdagen.

En av dem, Emre, var med på flaket tillsammans med andra firande studenter när något plötsligt hände.

– Jag vet inte om chauffören svängde eller något. Men plötsligt gick en av grindarna upp och jag och kanske tio andra ramlade ut, säger han till TT.

Han själv klarade sig med ett skrapsår på handen.

– Jag hade tur och lyckades precis skydda huvudet. Men det var andra som slog i ansiktet och det såg ut som att en fastnade med foten under ett av däcken, säger han.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset fördes 12 personer in till sjukhus med ambulans medan ytterligare några skadade kom in på egen hand.

– Skadeläget bedöms i samtliga fall som stabilt, det är främst lindriga skador, säger Fanny Edstam på sjukhusets pressjour.

Dilon var också med i olyckan.

– Plötsligt låg kanske tio personer på gatan, så jag hoppade ner direkt och försökte hjälpa till. Men man kände sig väldigt maktlös, att bara kunna hjälpa en i taget, säger han.

Polisen har tagit lastbilen i beslag för en teknisk undersökning. Det inträffade utreds som vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln