Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Studentflak har rasat i Göteborg – flera skadade

Publicerad 2024-06-05

Räcket på ett studentflak i Göteborg gav vika mitt under firandet.

Minst 14 personer har förts till sjukhus.

– Min bror är skadad. Jag kom hit på en gång men jag har inte fått gå in till honom på grund av avspärrningen, säger en orolig syster.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Sten Sturegatan i centrala Göteborg efter en olycka under onsdagens studentfirande.

– Ett räcke på ett studentflak har gett vika. Vi är där och assisterar vården, säger Mats Gränsmark, ledningsbefäl på räddningstjänsten.

Ett stort område runt olycksplatsen spärrades av.

Flera personer vårdas för skador efter olyckan.

Inga livshotande skador

Bilder från platsen visar hur studenterna fick omhändertas av sjukvårdspersonal. Flera anhöriga stod samlade utanför avspärrningsbanden, många i tårar.

– Min bror är skadad. Jag kom hit på en gång men jag har inte fått gå in till honom på grund av avspärrningen, säger en orolig syster.

Adrian som går andra året på gymnasiet i Göteborg sprang till platsen när han fick höra om olyckan från en vän.

– Vi såg ambulanser, brandmän och poliser. Folk var helt chockade och traumatiserade. Vissa kunde inte prata, säger han.

Minst 14 personer har förts till sjukhus, enligt polisen.

– Ingen har tillstånd som bedöms som livshotande, säger Fanny Edstam presskommunikatör på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Strax innan klockan 15 meddelade polisen att de hävt avspärrningen. Studentflaket har tagits i beslag för teknisk undersökning. Det finns i nuläget ingen brottsrubricering.

”Jag är jätteskakig”

TV4 Nyheterna har pratat med en person som var med på flaket.

– Vi åkte som vanligt och folk dansade. Sedan kändes det nästan som en krock, säger hon, säger personen till tv-kanalen och fortsätter:

– Jag är jätteskakig. Det var hemskt att se och jättetragiskt. Det är så sjukt att se folk gå från att vara glada, hoppa och vara lyckliga, till tårar. Jag har en klump i magen.