Inga spår efter Sigrid i 37-åringens bil

Publicerad 2012-11-04

Polisen tror att 37-åringen körde på 16-åriga Sigrid och att han sedan dödade henne.

Nu är undersökningen av hans bil klar – men polisen gjorde inga fynd som kan knyta den till mordet.

Sigrid Giskegjerde Schjetne, 16, försvann i Oslo i början av augusti. Inte förrän efter en månad hittades hennes kropp i ett skogsområde utanför staden.

Några timmar innan fyndet gjordes hade en 37-årig man och en 64-årig man gripits misstänkta för att ha mördat henne.

Hittade inga spår

Den yngre mannens bil, en grön Citroën Xianta, har hela tiden varit högintressant i utredningen.

Polisens teori är att 37-åringen körde på flickan med sin bil och att han sedan dödade henne. Han ska sedan ha dragit in sin 64-årige vän i brottet.

Nu kommer nya uppgifter.

Oslopolisen har undersökt 37-åringens bil – men inte hittat något som kan knyta den till mordet Sigrid, skriver norska Verdens Gang.

Enligt uppgifter till tidningen har varken DNA eller andra spår från flickan hittats på eller i bilen.

Därmed kan inte polisen slå fast vilken bil som använts för att transportera Sigrid.

"Många frågetecken"

Åklagaren Cecilie Gulnes vill inte kommentera VG:s uppgifter, men har tidigare sagt till tidningen att det är flera bilar som är intressanta i utredningen.

– Jag vill inte i detalj gå in på den här bilen, även om det fortfarande finns ett stort antal frågetecken kring både den och andra bilar. Det är fortfarande också flera bilar som inte undersökts.

Gulnes säger att Sigrid inte dödades i en bilolycka och vill inte spekulera i om flickan blivit påkörd även om hon inte dog av den orsaken.

– Det säger ganska mycket att rätten säger att utredningen står stilla. Bilen verkar bara vara intressant om det är ett bildråp, och om det inte är det försvagas misstanken mot 37-åringen, säger hans advokat John Christian Elden till VG.

De båda misstänkta har suttit häktade i nästan två månader.

64-åringen släppt

I tisdags höll Oslopolisen en presskonferens och meddelade att den 64-årige mannen som suttit häktad misstänkt för inblandning i mordet på Sigrid släpps.

64-åringen är dock fortfarande misstänkt i utredningen. Medan misstankarna mot honom varit svagare och polisen inte kunnat knyta honom till mordet med teknisk bevisning, har Sigrids blod hittats i den husvagn som 37-åringen bodde i.

Den yngre mannens bil fotograferades också vid en vägtull i närheten av området där Sigrid försvann, bara elva minuter innan det sista sms:et skickades från hennes telefon. Fyra dagar efter att Sigrid försvann sålde 37-åringen sin bil.

Mannen, som fortsatt nekar till anklagelserna, omhäktades i torsdags.