De misstänks ha dödat Sigrid, 16

Uppdaterad 2012-09-05 | Publicerad 2012-09-04

37-åringen tidigare dömd för överfall med järnstång

Här är männen som misstänks ha mördat Sigrid Giskegjerde Schjetne och dumpat henne i ett skogsbryn.

En 64-årig bilmekaniker och en tidigare våldsdömd 37-åring - som bodde tillsammans i Oslo.

Sigrid Giskegjerde Schjetnes försvinnande har engagerat Norge i en månads tid. I dag gick polisen ut med att Sigrid mördats och att hennes kropp hittats i Kolbotn söder om Oslo.

– Vi kan inte säga något om dödsorsaken eller hur länge hon har legat där, säger Hanne Kristin Rohde, vid en presskonferens.

Polisen grep i natt två män misstänkta för dådet - i en verkstadslokal i närheten av platsen där Sigrid hittades.

Bor tillsammans

De två misstänkta mördarna har under tisdagen förhörts i polishuset i Oslo. Enligt VG Nett ska de vara goda vänner med varandra och enligt Dagbladet ska de dessutom bo tillsammans i Oslo.

64-åringen är inte känd av polisen sedan tidigare. Enligt VG Nett drev han en bilverkstad i ett industriområdet som ligger i närheten av platsen där Sigrids kropp hittades.

Dömd för våldsbrott

37-åringen är dock välkänd av polisen. 2007 dömdes han till två års fängelse för att ha slagit en 23-årig kvinna i bakhuvudet med ett järnrör så att hon fick skallfrakturer. De två bodde i samma trappuppgång och misshandeln ska ha skett efter att kvinnan bad om hjälp med att byta en säkring i husets källare.

I rätten ska mannen ha skyllt på psykiska problem och att han ville råna kvinnan.

"Trevlig man"

En granne till 64-åringen beskriver mannen som en trevlig man som alltid brukade hälsa. I måndags kväll var mannens lägenhet avspärrad med polisband.

– Jag hade aldrig kunnat tro att han skulle vara involverad i något sånt, säger grannen.

Båda männen har förhörts under dagen men förnekar all inblandning i flickmordet.

37-åringens advokat:

– Han ställer sig helt oförstående till anklagelserna och hoppas att polisen kan avskriva honom från fallet, säger John Christian Elden till VG Nett.