Blodspår från Sigrid, 16, ska ha hittats hos misstänkt

Publicerad 2012-09-28

Polisen kan ha hittat avgörande bevis för att binda den misstänkte 37-åringen till mordet på Sigrid, 16.

I husvagnen han bodde i ska spår av hennes blod ha funnits.

Blodspåren från Sigrid Giskegjerde Schjetne ska vara bland de starkaste bevisen i mordutredningen, uppger VG. Polisens teori är att 37-åringen mördade Sigrid, svepte in hennes kropp i plast och dumpade henne i ett skogsområde utanför Oslo.

Har knutits till Sigrid

Rester av hennes blod ska sedan ha hamnat i husvagnen som stod i den industribyggnad som 37-åringen ska ha bott i under en tid innan mordet. Polisens tekniker har säkrat blodspåren och kunnat knyta dem till Sigrid, skriver VG.

Tidningen har pratat med en bekant till 37-åringen som besökte honom innan han greps. Hon beskrev lagret som fallfärdigt.

– Man var tvungen att gå igenom en trång passage med skrot överallt. Längst in i den passagen stod husvagnen där han bodde. Där kunde han laga mat, sova och han hade en dator med internet, har väninnan sagt till VG.

Misstankarna stärktes

När 37-åringen och den också misstänkte 64-årige mannen greps den 4 september genomförde polisen en teknisk undersökning av husvagnen.

Två dagar senare söktes platsen igenom av en hund som är specialtränad för att upptäcka blod, sperma och lukt efter döda människor.

Den 20 september, i samband med att 37-åringen blev omhäktad, presenterades nya bevis mot honom och rätten ansåg då att misstankarna mot honom stärkts. Enligt VG ska blodspåren ha funnits med bland de nya bevisen som lades fram.

”Vill inte kommentera”

Polisen vill dock inte bekräfta tidningens uppgifter.

– Vi vill inte kommentera fynd som gjorts eftersom det kan vara förödande för utredningen, säger åklagaren Cecilie Gulnes.

Hon har dock tidigare bekräftat att polisen gjort konkreta fynd efter att de två männen häktades första gången.

– Det är konkreta fynd. Vi väntar också på en rad tekniska analyser som tar tid att få svar på. Det gäller bland annat fingeravtryck och dna, har hon sagt.

37-åringens advokat vill inte kommentera de nya uppgifterna.

De båda männen som misstänks för inblandning i mordet nekar till anklagelserna.