Köpte rengöringsmedel efter mordet på Sigrid

Publicerad 2012-09-08

Här köpte 37-åringen rengöringsmedel – efter mordet på Sigrid, 16.

Nu hopar sig bevisen mot den mordmisstänkte mannen.

Polisen tror att Sigrid Giskegjerde Schjetne, 16, först blev påkörd av en bil som kördes av 37-åringen – och att han sedan kidnappade och mördade henne. Den preliminära obduktionsrapporten visar att flickan hade stora huvudskador och brutna flera brutna ben. Skador som beskrivs ha uppkommit efter kraftigt trubbigt våld.

Kontrollerade inköp

Den 37-årige mannen nekar till brottet – nu kan polisen ha säkrat ytterligare bevis mot honom.

Enligt uppgifter till VG har polisen kontrollerat vilka inköp han gjort med sin kontokort. Då avslöjades att 37-åringen har köpt rengöringsmedel i en mataffär i Aurskog, fem mil utanför Oslo – efter mordet på Sigrid.

– Jag vill inte kommentera det här, säger Andreas Wormdahl, säkerhetsansvarig i butiken till VG.

37-åringens bil såldes bara några dagar efter det att Sigrid försvann – till en man som bor på orten där butiken ligger.

Bilen hade flera skador, bland annat på motorhuven, då den nya ägaren köpte den. Polisen har tagit den i beslag, men vill inte kommentera om man lyckats säkra spår från den.

Bilen fångades på film

Bilen, en grön Citroën Xantia, är högintressant för polisen.

Den fångades också på bild vid en vägtull i närheten av området där Sigrid försvann klockan 00.04 natten till den 5 augusti – bara elva minuter innan det sista sms:et skickades från Sigrids mobil, skriver VG.

På bilderna syns dock inte föraren – och 37-åringen hävdar att det inte var han som körde bilen.

Trots det är bilderna ett viktigt bevis i utredningen.

– Han kan knytas till området i det aktuella tidspannet, säger Cecilie Gulnes på Oslopolisen till den norska tidningen.

Hittat spår vid brottsplatsen

37-åringens advokat John Christian Elden vill inte berätta var hans klient säger att han befann sig samma natt, trots att han nekar till att ha kört bilen då den fastnade på bild. Enligt uppgifter till VG ska 37-åringen ha sagt att han befann sig i Kolbotn. Samma område söder om Oslo där Sigrid hittades död.

64-åringen har sagt att han fattade misstankar om att 37-åringen kunde ha med Sigrids försvinnande att göra och tog bilder på bilens skador. Han gick dock aldrig till polisen med bilderna.

Samtidigt avslöjar norska Dagbladet att polisen funnit konkreta spår som ska knyta Sigrids kropp direkt till verkstaden som den 64-årige mannen drev, men som de två misstänkta båda hade tillgång till.

Har inget alibi

På brottsplatsen ska polisen ha funnit ett föremål som beskrivs som en central del i utredningen mot de två männen, skriver tidningen.

Cecilie Gulnes på Oslopolisen vill inte kommentera Dagbladets uppgifter men säger att kopplingen mellan de två männen och fyndet av Sigrids kropp stärkts ytterligare efter att de greps.

I förrgår häktades 37-åringen och 64-åringen misstänkta för delaktighet i mordet. Den yngre mannen misstänks för mordet medan 64-åringen misstänks för medhjälp.

Båda två nekar till anklagelserna. Ingen av männen ska dock ha alibi för den troliga mordnatten.