Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lovisa, Louise

Hamas gratulerar Hizbollah: ”Kvalitativt”

Uppdaterad 16.20 | Publicerad 13.34

Hizbollah svarade på Israels attacker genom att avfyra över 300 drönare.

Nu gratulerar Hamas Hizbollah.

”Vi berömmer och gratulerar det kvalitativa och stora svaret som utfördes av Hizbollahs krigare i morse”, säger Hamas i ett uttalande.

Följ ämnen
Israel

Konflikten mellan Hizbollah och Israel eskalerade under natten.

Båda sidor avfyrade attacker mot varandra. Den israeliska militären, IDF, inledde en stor attack mot vad de beskrev vara mot Hizbollah-mål i södra Libanon.

320 drönare

Hizbollah uppgav senare att de hade avfyrat totalt 320 drönare mot elva militärbaser.

Nu gratulerar Hamas Hizbollah efter attackerna mot Israel.

Hamas gratulerar Hizbollah efter attackerna mot Israel på söndagen.

”Vi berömmer och gratulerar det kvalitativa och stora svaret som utfördes av Hizbollahs krigare i morse mot flera vitala och strategiska mål djupt inne i den sionistiska enheten, som svar på brottet att mörda den stora jihadistledaren Sayyed Fuad Shukr, och för dess brott och pågående aggression i Gazaremsan och Libanon”, löd uttalandet enligt Sky News.

”Kommer inte passera obesvarat”

Hamas fortsatte:

”Det här ett slag i ansiktet på den fascistiska ockupationsregeringen och ett budskap att dess terrorism och brott mot det palestinska och libanesiska folket inte kommer att passera obesvarat”.

Även Huthirörelsen i Jemen hyllar Hizbollahs attacker mot Israel, rapporterar BBC. Rörelsen kontrollerar stora delar av Jemen, bland annat huvudstaden Sanaa och får stöd av Iran och Iran-allierade milisgrupper.

Söndagens aktion kallade de för ”modig attack utförd av motståndsrörelsen denna morgon mot den israeliska fienden”.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Netanyahu: ”De som skadar oss, skadar vi”

Rörelsen kom, enligt BBC, med nya hot och att genomföra hämndaktioner mot Israel för de israeliska attackerna den 21 juli. Enligt Israel var attacken ett svar på en drönarattack mot Tel Aviv två dagar tidigare.

Ett nödläge har utropats i Israel och landets premiärminister Benjamin Netanyahu att han var ”inställd på att göra allting för att försvara landet”, rapporterar CNN.

Han lovade även att upprätthålla ”en enkel regel”.

– De som skadar oss, skadar vi, sa han i ett uttalande.

Libanons premiärminister Najib Mikati sa i ett uttalande att åtgärder kommer att vidtas för att ”stoppa eskaleringen”, enligt Al-Jazeera. Han kallade även till ett akut regeringssammanträde vid sitt residens för att diskutera attackerna.

– Det som krävs är först att stoppa den israeliska aggressionen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln