Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lovisa, Louise

Jessicas, 32, skräckuthyrning: Ica-kasse fylld med bajs

Uppdaterad 15.38 | Publicerad 14.30

Hon hade sagt upp hyresgästen för att kunna sälja huset och skaffa ett nytt med sin sambo.

Men när Jessica Andersson klev in i sitt hem mötte hon sin mardröm.

– Det värsta var bajsklumparna på golvet, och i vardagsrummet stod en Ica-kasse fylld med hundbajs.

I februari flyttade hyresgästen in i Jessica Anderssons hus. Själv hade hon flyttat in med sin nyblivna sambo och väntade en son. Allt kändes som frid och fröjd, men i maj kom varningssignalerna.

– Jag skulle in i huset med en mäklare för att värdera huset inför en försäljning, då jag och min sambo vill skaffa ett nytt hem med ett eget rum till sonen. Då märkte jag att det luktade lite från hundarna som hade bott där, och var lite stökigt i hallen.

Men det var ännu ingen katastrof. Hon bestämde sig för att säga upp hyresgästen för att kunna få ur lukten och städa ur huset för att få det sålt.

När hon återvände i måndags kom smällen.

– På två månader hade det blivit katastrof.

 

”Väldigt mycket bajs”

Hyresgästerna hade utökats med hundvalpar, och misskötseln urartade.

– Det märktes att de hade varit understimulerade. De hade hoppat mot fönster och tuggat sönder räcken. Hela kaminen var nerkissad och hade ärgat sönder, och elsladdar till elementen var söndertuggade.

I stället för att gå ut med hundarna, hade de släppts ut på altanen för att göra ifrån sig.

– Det var väldigt mycket bajs där och i vardagsrummet. Det var väldigt jobbigt att vara därinne. Lukten var så stark och det var väldigt äckligt att se allting.

”Arg och ledsen”

Jessica Andersson hade förväntat sig att behöva göra en rejäl urstädning, men hade inte anat att det skulle vara så illa.

– Jag vet knappt hur jag ska förklara den känslan. Hur kan man bete sig så i någon annans hus? Jag blev både arg och ledsen på samma gång.

Planen var att sälja huset för att kunna köpa ett nytt hem tillsammans med sambon, med ett rum till den två månader gamla sonen. Nu blir det inte av på ett tag.

– Vi behöver sanera hela huset, riva ut golv och innertak på vissa ställen.

 

Räckena var söndertuggade av hundar.

Kostnaderna

Hon är inställd på att begära skadestånd av hyresgästen, men oroar sig för att en sådan ersättning ska dra ut på tiden. I väntan får hon själv vända sig till banken och be om lån.

– Vi har fått en första offert från saneringsfirman som säger att det kommer kosta runt 30 000 kronor. Elektrikern sade att det skulle kosta runt 13 000 och från byggfirman har vi inte fått någon offert ännu.

Under veckan som gått har Jessica Andersson inte kunnat släppa minnesbilderna från i måndags.

– Jag går och tänker på det hela tiden och måste ringa en massa samtal. Det blir är mycket att göra, och det blir extremt mycket att göra när man har en liten bebis. Jag är väldigt illa berörd av det här.

Följ ämnen i artikeln