Uppgifter: Mordmisstänkt flicka ångerfull efter mordet på Emilia

Uppdaterad 10.13 | Publicerad 10.05

Den misstänkta 15-åringen bröt ihop och var ångerfull efter mordet på Emilia, enligt Expressens uppgifter. 

Den andra misstänkta flickan ringde personal på sitt gamla Sis-boende och sa att hon dödat en person, enligt tidningens uppgifter. 

– Min klient mår inte så bra, säger försvarsadvokaten Maria Grosskopf.

Tre personer är misstänkta för att på olika sätt vara inblandade i mordet på 14-åriga Emilia i Landskrona.

Det handlar om en 15-årig flicka och en minderårig flicka, under 15 år. Ytterligare en person, en vuxen, är misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Expressen rapporterar nu om nya uppgifter kring utredningen.

Efter mordet på Emilia började en video spridas från händelseförloppet. En video som polisen vädjade till allmänheten att inte sprida.

Uppgifter: Var ångerfull

Expressen skriver, med hänvisning till uppgifter från utredningen, att 15-åringen erkänt att det var hon som filmade. Hon ska ha skickat vidare klippen på Emilia till sina vänner.

Till en början påstod 15-åringen att hon inte varit på plats eller inblandad i mordet. Men det dröjde inte länge innan hon bröt ihop och sa att hon inte orkade ljuga mer, enligt uppgifter till Expressen.

I ett förhör ska hon enligt tidningen ha sagt att hon var ångerfull och att hon letade efter ett telefonnummer till Emilias mamma för att lämna dödsbeskedet samt be om förlåtelse.

Uppgifter: Sa att hon dödat en person

En av flickorna har enligt tidningens uppgifter uppgett i förhör att händelsen gick överstyr och att det inte fanns några planer på att mörda Emilia.

De ska enligt Expressen ha förberett sig genom att snatta från olika butiker innan mordet – silvertejp och kniv. Flickorna ska även ha inhalerat lustgas.

Även den minderåriga flickan ska ha gjort vissa medgivanden i förhör. Enligt Expressens uppgifter ska hon kort efter ordet ha meddelat personal på ett tidigare SIS-boende att hon dödat en person.

”Har begränsningar”

Den yngsta flickan omhändertogs av sociala myndigheter då hon är för ung för att häktas. Hon är fortsatt misstänkt i fallet och hennes advokat har inte velat uttala sig tidigare om sin klient.

Maria Grosskopf,  den yngsta flickans försvarsadvokat.

Men nu uttalar sig advokat Maria Grosskopf, som försvarar den unga flickan.

”Min klient mår inte så bra i nuläget, det är en svår situation”, skriver Maria Grosskopf till Aftonbladet.

Hon vill inte uttala sig om var flickan befinner sig i nuläget.

Har din klient fått någon form av restriktioner?

”Hon är inte häktad så hon har inte restriktioner, men det finns begränsningar (liknande restriktioner) i vem hon får prata med och hur hon får röra sig”.

Aftonbladet har sökt 15-åringens försvarsadvokat.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln