Tredje person hörd efter mordet på 14-åriga Emilia

Publicerad 18.08

Utredningen om mordet på 14-åriga Emilia Sjöberg växer.

En tredje person, som är vuxen, har förhörts av polis och misstänkts för skyddande av brottsling.

– Det är ett brott som handlar om att man på något vis försökt få en person som har begått brott att undkomma, förstöra bevis eller liknande, säger åklagaren Tomas Olvmyr.

Den tredje personen är inte frihetsberövad eller anhållen men likväl misstänkt för brott, meddelar åklagare Tomas Olvmyr. Han vill inte kommentera på vilket sätt personen har koppling till de misstänkta flickorna eller vad som väntas ske härnäst.

– Det pågår en förundersökning. Undersökningen mot den tredje personen är integrerad i den större, säger han.

Sedan tidigare är en 15-årig flicka häktad misstänkt för mord. En flicka under 15 år är också misstänkt men på grund av sin unga ålder omhändertagen av sociala myndigheter.

”Har berättat hur det gick till när flickan avled”

Flickorna har enligt åklagaren lämnat en berättelse om vad som har inträffat och vad som har orsakat 14-åriga Emilias död. Polisen arbetar nu med att kontrollera om deras berättelse stämmer.

Har de erkänt att de har med hennes död att göra?

– De har var och en för sig berättat om en händelse där de har varit med. Det är uppenbarligen samma händelse de berättat om och berättelsen handlar om hur det gick till när flickan avled.

Emilia på hennes födelsedag. Hon ville klä sig som en prinsessa.

Vad har de lämnat för berättelse?

– Det kommer jag inte att gå in på.

Uppgifter om bråk

Expressen har tidigare rapporterat om att det förekommit ett bråk eller en konflikt mellan de tre flickorna innan mordet. Åklagare Tomas Olvmyr vill inte svara på frågor om uppgifterna, men säger:

– En flicka är död, så någon meningsskiljaktighet har det skett innan.

Åklagaren i fallet Tommas Olvmyr möter pressen efter häktningsförhandlingarna.

14-åriga Emilia hittades natten till tisdagen livlös av poliser som befann sig på en rutinpatrullering i ett industriområde i centrala Landskrona. Poliserna gjorde återupplivningsförsök men hennes liv gick inte att rädda.

Emilias mamma har berättat för Aftonbladet att dottern på kvällen skulle träffa några vänner på ett pyjamasparty i Landskrona.

Aftonbladet har utan framgång sökt de misstänkta personernas advokater.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln